Concert in Memoriam Dorin Teodorescu, la Operetă

Vedeta incontestabila a operetei ultimelor decenii, disparut prematur dintre noi, in plina forta creatoare, Dorin Teodorescu a ramas un simbol pentru toti iubitorii genului.

Vineri 13 martie 2009, ora 19,00, la Teatrul National de Opereta ,,Ion Dacian“ va avea loc concertul  In Memoriam Dorin Teodorescu.

Dupa momentele de grea incercare prin care trecuse in anul 1998, dorea cu ardoare sa se reintoarca pe scena. Glasul sau rasuna limpede si relaxat in repetitiile cu Victoria si-al ei husar, spectacol cu care isi pregatea revenirea la sfarsit de martie 1999 dar … Dumnezeu a vrut altfel. A plecat prea repede sa-i intalneasca pe Dacian si Leonard al caror demn urmas a fost.

Si cate mai avea de infaptuit!

,,Peste doua saptamani intram in repetitii cu Liliacul… In aprilie avem de efectuat un turneu de zece  zile in Israel cu Sivia si My Fair Lady, iar in septembrie si octombrie vom pleca in Germania cu doua titluri pe care le vom juca in limba germana. Un alt mare proiect pe acest an este co-productia Omul din La Mancha…“ - marturisea Dorin in ultimul sau interviu din februarie 1999.

,,Pe Dorin Teodorescu l-am admirat din prima clipa cand a urcat pe scena operetei bucurestene. Avea toate darurile dumnezeiesti pentru a realiza o cariera artistica stralucita: fizic impecabil,carisma de print, voce de tenor calda, egala in toate registrele, superba in acut, dictiune de cristal, inteligenta scenica innascuta...‘’  - asa l-a caracterizat muzicologul Viorel Cosma, asa l-a indragit publicul.

A aparea pe scena a fost singura dorinta si placere a vietii sale. Roluri ca: Ciprian Porumbescu in Lasati-ma sa cant, Su –Chong in Tara surasului, Tassilo in Contesa Maritza, Koltay in Victoria si-al ei husar, Adam in Vanzatorul de pasari, Marco din Secretul lui Marco Polo, Mister X din Printesa circului, Barinkay din Voievodul tiganilor si multe altele i-au dat mari satisfactii vocale si scenice, dar au insumat ore de munca neobosita, de cautari indelungate, pana la reusita.

Ca profesor de canto al Universitatii de Muzica din Bucuresti, dar si ca director al Operetei bucurestene, dorea sa–si gaseasca urmasi, sa gaseasca tineri care sa se orienteze spre opereta - gen aparent usor datorita accesibilitatii.

Toti cei ce l-au iubit si admirat sunt invitati sa reasculte arii si duete din operetele in care Dorin Teodorescu a stralucit: Voievodul tiganilor de Johann Strauss, Vaduva vesela, Paganini si Tara surasului de Franz Lehar, Printesa circului si Contesa Maritza de Emmerich Kalman, Victoria si-al ei husar de Paul Abraham, Lasati-ma sa cant de Gherase Dendrino.

Daca a reusit sa insufle tinerei generatii dragostea sa pentru OPERETA, veti putea constata in interpretarea tinerilor tenori: Alfredo Pascu, Razvan Sararu, Marius Olteanu, Calin Bratescu, Liviu Indricau, Marius Manea, Catalin Mustata. Isi dau concursul sopranele Daniela Vladescu, Silvia Sohterus, Doina Scripcaru, Mioara Manea Arvunescu, corul si orchestra TNO. Dirijor – Lucian Vladescu. Va comenta prof.dr. Grigore Constantinescu.

domeniu: 
categorie: