Concluzia lui Barroso: Suntem pe drumul cel bun, dar mai avem mult de lucru

durao barrosoPreşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso s-a întâlnit cu prim ministrul Călin Popescu Tăriceanu în această dimineaţă la Palatul Victoria. Aceasta este prima vizită a oficialului european după aderarea României la structurile europene. La finalul întâlnirii, premierul a declarat că a încheiat o serie de discuţii extrem de utile cu preşedintele Comisiei Europene. 'Această vizită se înscrie în dialogul obişnuit, reprezentând un semnal de bună cooperare', a specificat primul-ministru.

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre importanţa alegerilor europarlamentare în România care vor conferi legitimitate şi despre semnificaţia dezbaterilor pe teme europene care vor avea loc înaintea alegerilor, prilej cu care românii se vor familiariza cu realităţile Uniunii Europene. Tăriceanu a dat asigurări că România va continua reformele în domeniile judiciar şi lupta împotriva corupţiei şi de asemenea, că vor intensifica eforturile pentru creşterea ratei de absorţie a fondurilor europene.

Un alt subiect abordat a fost cel al schimbărilor climatice, Tăriceanu l-a asigurat pe preşedintele Comisiei Europene că Rămânia acordă o atenţie deosebită implementării planului Lisabona.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso a apreciat că România este un membru activ al Uniunii Europene şi în prezent, Comisia Europeană desfăşoară studii de audit pe probleme de agricultură pentru a propune soluţii care să îndepărteze pericolul activării clauzei de salvgardare la raprtul Uniunii din 2008, când agricultura va fi unul dintre domeniile cele mai strict monitorizate alături de justiţie. Jose Manuel Durao Barroso a atras atenţia asupra faptului că în România încă sunt parcele de teren neidentificate şi s-a declarat solidar cu cei care au fost afectaţi de schimbările climatice.

'Îmi exprim solidaritatea cu oamenii care suferă de pe urma inundaţiilor şi cu cei care se confruntă cu efectele secetei. Suntem pregătiţi să ajutăm România în aceste clipe grele', a mai adăugat Jose Manuel Durao Barosso.

domeniu: 
categorie: