Concurs de software: Imagine Cup 2005, la Iaşi

Facultatea de Informatică din cadrul Universităţii “Al. I. Cuza” Iaşi găzduieşte, începând de astăzi şi până duminică, 17 aprilie, faza naţională a celui mai cunoscut concurs internaţional de software sponsorizat de Microsoft: “Imagine Cup 2005”. Cele 10 echipe studenţeşti calificate în finala pe ţară vor încerca, astăzi, să-şi demonstreze abilităţile practice şi teoretice la secţiunea “Software Design”, singura parte a competiţiei care se desfăşoară “off-line”, cu etape locale, naţionale, regionale şi mondiale.

Echipa câştigătoare va reprezenta România în finala regională, pentru Europa de Est, care se va desfăşura, în perioada 13-16 mai, la Salonic (Grecia). Cei care vor accede la acest nivel vor beneficia de premii care depăşesc 5.000 de dolari, primii clasaţi primind şi un bonus constând în echipamente informatice de ultimă generaţie.

Aflată la a treia ediţie, competiţia a fost împărţită în 12 secţiuni: Software Design, Algoritmică, Information Technology, Visual Gaming, Renderizare, Technology Business Plan, Office Designer, Dezvoltare Web şi Film de scurt metraj, la care sunt înscrise echipaje din 50 de ţări.

domeniu: 
categorie: