Condiţii de participare la 'Premiile pentru mass media ale agenţiilor ONU'

Sistemul ONU în România şi Centrul pentru Jurnalism Independent lansează 'Premiile pentru mass media ale agenţiilor ONU în România'. Înfiinţată în 1945, Organizaţia Naţiunilor Unite promovează menţinerea păcii şi a securităţii în lume, dezvoltarea economică şi socială şi apărarea drepturilor fundamentale ale omului.

Centrul pentru Jurnalism Independent, care a fost înfiinţat în anul 1994, promovează profesionalismul în presă şi libertatea de exprimare ca drept fundamental al omului.

Prin 'Premiile pentru mass media ale agenţiilor ONU în România' dorim să recompensăm cele mai bune producţii din domeniul presei scrise / agenţii de presă / presă on-line şi audio-vizual, care aduc în atenţia opiniei publice subiecte de interes din sfera economică, socială şi politică.

Vom acorda două premii: unul pentru presă scrisă / agenţii de presă / on-line şi cel de-al doilea pentru audio-vizual. Câştigătorul fiecărei secţiuni va primi câte un calculator.

Condiţii de participare:
- experienţă în presă de minim 3 ani;
- articolul / reportajul trebuie să fi fost publicat / difuzat în perioada 1 ianuarie - 31 august 2003.

Temele de concurs sunt:
- social (sănătatea femeii şi a copilului, drepturile copilului, drepturile refugiaţilor, egalitatea şanselor, violenţa în familie);
- economic - dezvoltare durabilă (reducerea sărăciei, mediu);
- politic (relaţii internaţionale, bună guvernare).

Selecţia candidaţilor se va face de către un juriu specializat, pe baza unui dosar de presă care trebuie să conţină: articolul / reportajul publicat, un exemplar din publicaţia în care a apărut, o recomandare şi un CV. Pentru secţiunea radio / TV documentaţia scrisă trebuie să fie însoţită de o copie-martor (casetă audio sau video - format VHS).

Nu se acceptă decât un singur material de candidat.

Dosarele (purtând menţiunea „Premiile pentru mass media ale agenţiilor ONU în România”) pot fi trimise până la 10 septembrie 2003 (data poştei) la sediul Centrului pentru Jurnalism Independent, Strada Bibescu Vodă nr. 18, ap. 4, sector 4, Bucureşti. Premiile vor fi anunţate în cadrul unei ceremonii care va marca cea de-a 58-a aniversare a Naţiunilor Unite – 24 octombrie.

Nu se oferă informaţii suplimentare prin telefon şi nu se primesc dosare trimise prin fax / e-mail.

domeniu: 
categorie: