Conducerea judeţului Mureş acordă distincţii de Ziua Naţională

Conducerea judeţului Mureş va acorda în acest an, de 1 Decembrie, Diploma de Excelenţă şi Fibula de la Suseni unor personalităţi care şi-au adus aportul la dezvoltarea comunităţii locale. Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Mureş, Mihaela Szamcsek, in acest an vor distinse şapte persoane, intre care rectorul Universitaţii Petru Maior si cel al Universitaţii de Medicina si Farmacie din Tg-Mures.

Din cele şapte distincţii două sunt acordate post mortem, una fostului şef al DSP Mureş, Florin Butilcă, decedat anul trecut, într-un tragic accident rutier, şi inginerului Mircea Birău, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş.

Obiceiul de a acorda asemenea distinctii de Ziua Nationala a fost initiat anul trecut de prefectul Ovidiu Natea, care a decis sa premieze personalitatile considerate de excepţie prin munca şi dăruirea lor in interesul comunitatii locale.

Distinctia 'Fibula de la Suseni' reprezinta o copie a unei importante descoperiri arheologice efectuate in localitatea Suseni de linga Reghin, care reprezinta o piesa metalica alcatuita dintr-un motiv central, de forma ovala, si din buline alungite din aur, piesa apartinând fazei de inceput a epocii fierului

domeniu: