Conducerea PSD Bihor, decapitată

În urmă cu circa o oră s-a încheiat şedinţa extraordinară a Delegaţiei permanente a PSD Bihor, care a început cu o surpriză: în locul lui Octav Cozmâncă şi a ministrului Ioan Rus, Bucureştiul i-a trimis pe Dan Matei Agathon şi pe Şerban Mihăilescu. Aroganţi şi miştocari, cei doi au instalat în funcţie noua conducere şi au răspuns în doi peri întrebărilor presei. Anunţată ca sigură de două surse interne, numirea magnatului Ioan Micula în funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD Bihor n-a mai avut loc. În urmă cu trei zile preşedintele PSD Bihor, prefectul Florian Serac, a fost suspendat din funcţie şi înlocuit cu Gheorghe Sârb, secretarul Prefecturii, fost membru de partid. De asemenea, Delegaţia Permanentă a PSD a decis numirea subprefectului Alexandru Retegan în funcţia de preşedinte executiv al filialei, cu toate că nominalizatul era Ioan Mang. Acesta, anunţat şi candidat PSD la primăria Oradea, a fost trimis însă pe o linie moartă, la ‘’depoul’’ numit organizaţia municipală a partidului, în locul lui Ioan Şereş, suspendat şi el.
Din Delegaţia Permanentă a PSD Bihor mai fac parte, alături de Retegan şi Sârb, rectorul Maghiar, senatorul Duţă, Ioan Mang, viceprimarul Gavrilă Ghilea, directorul ‘’Petrom’’ Bihor, Ionel Ungur, primar şi viceprimari ai unor localităţi din Bihor, plus trei directori ai holdingului ‘’European Drinks’’. Vehiculata numire a lui Ioan Micula în postul de prim-vicepreşednte nu a mai avut loc, anumite surse avansând motivaţia că acesta nu are cetăţenia română, ci suedeză. Prefectul Serac nu mai face parte din conducerea partidului. ‘’Domnul Serac a avut o poziţie extrem de constructivă după demiterea sa. Pentru dânsul vom găsi o soluţie de nivel administrativ. De altfel, orice persoană din PSD va putea participa la alegerile locale, bineînţeles cu voinţa organizaţiei’’, a declarat Şerban Mihăilescu.
Subprefectul de Bihor, Alexandru Retegan, cel care nu a obosit să tot bată la uşa ferecată a organizaţiei judeţene a PSD timp de aproape şase luni de când şi-a dat demisia din PUR, a fost numit preşedinte executiv. Asta cu toate că abia intrase în partid, iar pesediştii bihoreni s-au opus cu vehemenţă. ‘’Domnul Retegan este un politician care a demonstrat prin activitatea sa că ştie, că poate şi că doreşte. Avem mare încredere în acest tandem’’, a afirmat Dan Matei Agathon, referindu-se şi la Sârb. Acesta şi-a dat demisia din funcţia de secretar al Prefecturii Bihor, înscriindu-se imediat în partid, de unde îşi dăduse demisia anul trecut.
În ceea ce priveşte soarta lui Ioan Mang, deocamdată el va rămâne candidatul PSD pentru primăria Oradea. ‘’Vrem să uităm trecutul, iar toţi membrii de partid din judeţ să pună mâna să muncească. Vom fi foarte fermi, nu vom mai accepta nici o abatere. Cei care vor să tragă la căruţă sânt bineveniţi, cei care vor să pună frână, nu’’, a declarat Gheorghe Sârb.

Aroganţi şi miştocari

Cei doi demnitari PSD, Dan Matei Agathon şi Şerban Mihăilescu s-au dovedit plini de băşcălie, atât la adresa ziariştilor cât şi a celorlalţi din sală. După ce i-a spus unei reporteriţe că ‘’parcă vorbim în engleză aicea’’, Mihăilescu i-a atras atenţia lui Sârb, care vroia să spună ceva: ‘’Ai grijă ce spui, mă’’.
Nici Dan Matei Agathon nu s-a lăsat mai prejos, replicându-i unui ziarist mai insistent: ‘’o să vă spun ce vreau eu să vă spun, nu ce vreţi dumneavoastră’’.

domeniu: 
categorie: 
Autor: