Conferinţa săptămânală de presă a PNL Caraş-Severin

Conferinţa săptămânală de presă a PNL Caraş-Severin a fost susţinută azi 31 martie 2004 de vicepreşedintele Filialei judeţene - ec.Horia IRIMIA. 1. Referindu-se la situatia drumurilor din judet,
Horia Irimia a reaminit ca la sfarsitul lunii februarie, la o emisiune in direct a TV Eurosat Caransebes au participat Ion Marcel VELA - vicepresedintele filialei PNL Caras-Severin si consilier municipal al Caransebesului - si Ilie MUSTACILA - presedintele executiv al PSD si presedinte al Consiliului Judetean.
Cu ocazia respectiva s-a facut un pariu public, pariu prin care Ilie Mustacila anunta ca pana in 20 martie se va finaliza repararea Drumului European E 70- DN 6 Bucuresti - Timisoara pe tronsonul Toplet-Sacu din judetul nostru.
Ion Marcel Vela se angaja atunci ca in cazul finalizarii lucrarii pana in 20 martie il va felicita pe Ilie Mustacila , iar daca nu - va regreta ca din nou PSD nu se tine de cuvant.
Azi suntem in situatia in care termenul de executie nu a fost respectat cu toate ca datorita unor zile ploioase am amanat 'felicitarea' cu 10 zile.
Pe noi, pe liberali , nu ne multumeste faptul ca Ilie Mustacila a pierdut si acest pariu. Mult mai bucurosi am fi fost daca pentru infrastructura judetului Caras-Severin merita felicitari.

Irimia a reaminit faptul ca in urma cu aproape un an a atras atentia asupra unui artificiu al conducerii Consiliului Judetean :
printr-o Hotarare de Consiliu, s-au transferat atributiile plenului Consiliului Judetean de Adunarea Generala a Actionarilor a SC Drumuri si Poduri SA Caras-Severin. S-au transferat atributiile de la Consiliul Judetean catre cativa consilieri judeteni - marea majoritate PSD-isti. Respectivii consilieri judeteni, prin Legea 161/2003 erau incompatibili cu calitatea de membrii ai Consiliului dee Administratie a SC Drumuri si Poduri. Si ca sa nu ramana 'pe drumuri', fara putere si fara indemnizatie, tot ei au fost desemnati drept 'reprezentantii Cons Judetean in AGA'.

Ce s-a mai rezolvat prin aceasta solutie ? Dezbaterile si deciziile nu mai sunt publice, doarece nu se mai dezbat in sedintele de plen ale Consiliului Judetean. Numirea conducerii operative a Societatii nu se mai fac public, in Consiliul Judetean , ci doar de cei 5 consilieri judeteni.
Acest lucru s-a intamplat in aceste zile, cand AGA a numit un nou director al Societatii, fara a fi confirmat de plenul Consiliului Judetean.
'Nu contest capacitatile profesionale ale noului director. Trag doar un semnal de alarma cu privire la lipsa de transparenta a functionarii unor organisme infiintate la propunerea conducerii Consiliului Judetean'.

2. Referindu-se la 'Evaluarea Guvernarii PSD 2001-2003' realizata de Alianta PNL-PD la nivel national, Horia Irimia a aratat ca si la nivel judetean liberalii vor finaliza in aprilie o astfel de evaluare.

Un exemplu este situatia comparativa a CMB Bocsa de la inceputul anului 2000 si cea dee azi.
In ianuarie 2000 erau 1700 de angajati care-si luau salariile la timp, capacitatea de productie era acoperita cu contracte la intern si la export. In anii 98-99 s-au facut investitii importante in tehnologie. Societatea nu avea datorii la stat, chiar avand de recuperat milioane dee USD.
In 2004, dupa o privatizare esuata facuta de actuala guvernare PSD, cu conducatori PSD ai societatii, CMB Bocsa a intrat in lichidare voluntara - 'faliment la cerere'. Mai sunt doar cateva sute de angajati. In ultimii 3 ani s-a taiat mult din fabrica pentru fier vechi.
Un rezultat evident al Guvernarii PSD in Caras-Severin

domeniu: 
categorie: