Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Consilii locale

Reşiţa va primi, în 2005, de la Consiliul Judeţean bugetul care i se cuvine

Horia Irimia - vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin - a declarat în cadrul şedinţei Consiliului Municipal Reşişa de azi, 14 decembrie, că 2005 va fi primul an în care Reşita i se va aloca bugetul care i se cuvine. 'Niciodata in trecut, cand a fost vorba de Resita, Consiliul Judetean nu a mai acordat o suma care sa tina seama chiar de criteriile impuse de lege.

Legea finantelor publice locale prevede cum sa se imparta bugetul. Vom face ceea ce trebuie: vom aplica Legea.

Noi locuri de joacă în sectorul 3

Programul 'Noi locuri de joaca in sectorul 3' devine realitate. Un program de amenajare de noi locuri de joaca va fi derulat incepand cu data de 1 noiembrie in urmatoarele locatii de pe raza sectorului 3:

- Stefan Octavian Iosif - Alexandru Vlahuta - 400 mp
- Panait Cerna - Dimitrie Anghel - 600 mp
- Corneliu Coposu - Iuliu Barach - 400 mp
- 1 Decembrie 1918, nr. 35 - 363 mp
- Biserica Dobrotesa - Mircea Voda - 400 mp

Ziua Arhivelor Naţionale

Azi, 30 octombrie a.c., în localităţile Costeşti şi Mânăstirea Bistriţa, judeţul Vâlcea, vor avea loc o serie de activităţi dedicate Zilei Arhivelor Naţionale – 31 octombrie.
Acţiunile prilejuite de această aniversare sunt organizate de Arhivele Naţionale ale României, Direcţia Judeţeană Vâlcea a Arhivelor Naţionale, Episcopia Râmnicului, Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Vâlcea şi Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea.

Un nou centru pentru copiii din familiile defavorizate

Marţi, 14 septembrie, la ora 10, vor fi inaugurate Centrul de Zi şi Centrul Maternal “Sf. Andrei”. Evenimentul va avea loc la sediul din str. Cosmesti, nr. 15, Sector 1 Bucuresti.

Amenajarea si echiparea acestui centru s-au realizat cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene prin programul Phare 2001 si a Consiliului Local Sector 1 Bucuresti. Bugetul proiectului s-a ridicat la 287.469 EURO.

Inspectoratul de Protecţie Civilă Sector 6 verifică pregătirea agenţilor economici din sector

Inspectoratul de Protecţie Civilă Sector 6 desfăşoără, în perioada 02.08 - 31.08.2004, o serie de verificări la 9 agenţi economici din sector privind respectarea normelor de protecţie civilă. Prin aceste controale se urmareste atat gradul de pregatire pentru protectia civila a echipelor din cadrul fiecarei societati comerciale, cat si capacitatea de interventie si organizarea formatiunilor de protectie civila desemnate din randul angajatilor.

Primăria sectorului 6 colectează bunuri pentru sinistraţi

Pentru a veni în sprijinul semenilor noştri afectaţi de inundaţii, primarul sectorului 6, Cristian Poteraş, organizează o amplă acţiune umanitară de strângere a unor bunuri materiale destinate familiilor din judeţele ţării care au avut de suferit în urma ploilor. Astfel, Primaria Sectorului 6 a infiintat doua centre pentru colectarea bunurilor si produselor donate drept ajutoare, unul situat in Prelungirea Ghencea nr. 28, bl. C5 (Centrul de distributie a laptelui praf) iar celalalt in B-dul Timisoara nr. 21.

Şedinţă extraordinară a Consiliului local al sectorului 3

La sediul Primăriei sectorului 3 (str. Parfumului nr. 2-4) va avea loc, vineri, 6 august, ora 14, în temeiul art.40 alin. (1) din Legea nr. 215/2001, şedinţa extraordinară a Consiliului local al sectorului 3 cu următoarea ordine de zi:
) Aprobarea procesului-verbal al sedintei Consiliului local sector 3 din data de 29.07.2004;

2) Proiect de hotarare privind aprobarea Metodologiei de acordare persoanelor si familiilor marginalizate social, ce constituie cazuri deosebite, a ajutoarelor de urgenta altele decat cele prevazute de Legea nr. 416/2001;

Sancţiuni pentru administratorii neatestaţi

Primăria sectorului 3 atrage atenţia asociaţiilor de proprietari că menţinerea în funcţie sau angajarea unui administrator, persoană fizică, neatestat se sancţionează cu amendă cuprinsă între 2 şi 20 milioane lei. La sediul Primariei sectorului 3 (str. Parfumului nr.2-4), zilele trecute, alti 30 de administratori s-au prezentat in fata Comisiei constituite la nivelul Consiliului local, pentru a sustine un interviu in vederea atestarii. Pana acum, s-au atestat doar 800 persoane fizice, cca. 1000 de asociatii de proprietari functionand in continuare, fara administrator atestat.

Pachete distribuite persoanelor incluse în programul de asistenţă socială

Pentru a veni în sprijinul persoanelor cu posibilităţi materiale reduse, Primăria sectorului 6 a organizat, marţi, 3 august 2004, o întâlnire cu familiile cuprinse în sistemul de protecţie socială al Serviciului Public de Asistenţă Socială Sector 6. La aceasta intrunire au participat peste 200 de persoane, care si-au expus problemele in discutia cu Primarul Cristian Poteras. Toti cei prezenti au primit pachete constand in articole de imbracaminte si paturi, necesare sezonului rece, pachete a caror valoare totala depaseste 4.000 de euro.

Vânzările de solduri fără notificarea Primăriei sectorului 6 vor fi sancţionate

Primăria sectorului 6 avertizează comercianţii care practică, în perioada 1 august-31 octombrie, vânzările de solduri fără respectarea prevederilor Legii 650/2002, privind comercializarea produselor şi serviciilor pe piaţă, că vor fi sanctionaţi cu amenzi cuprinse între 20 şi 100 milioane de lei. Conform reglementarilor in domeniu, toti agentii economici sunt obligati sa notifice la primaria de sector in raza caruia isi desfasoara activitatea, cu cel putin 15 zile inainte, perioada in care practica vanzarea de solduri.

Primăria Clujului va premia cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntrerupt

Primăria Cluj-Napoca va premia, miercuri, 100 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă. Premiile, în valoare de cinci milioane de lei pentru fiecare familie, vor fi înmânate miercuri, 4 august, la ora 13.00. Alte aproape o sută de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie vor fi premiate în cursul lunii august.

În sectorul 3, s-a înfiinţat Comisia tehnică de amenajare a teritoriului şi de urbanism

Consiliul local al sectorului 3 a aprobat, în cadrul sedinţei ce a avut loc joi, 29 iulie, Hotărârea privind infiinţarea Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului şi de urbanism. Avand caracter consultativ, Comisia a fost infiintata, conform art. 37 alin 1 din Legea 350/2001, in scopul imbunatatirii calitatii deciziei referitoare la dezvoltarea durabila a sectorului 3 si la aprobarea documentatiilor de urbanism.

Primăria sectorului 6 ajută persoanele vârstnice

Asistenţă juridică pentru vârstnicii care doresc să beneficieze de ajutor şi întreţinere până la sfârşitul vieţii. Serviciul Asistenta Persoane Varstnice din cadrul Primariei Sectorului 6 a inregistrat peste 80 de cereri de la inceputul anului curent şi pana in prezent, prin care cetatenii au solicitat asistenta la incheierea unui act juridic, atunci cand doreau sa cedeze unei rude locuinta, in schimbul intretinerii pana la sfarşitul vietii.

Deschiderea oficială a programului 'Arta pentru toţi'

Primăria Sectorului 1 organizează luni, 2 august 2004, cu începere de la ora 9.00, în Complexul de Servicii Sociale „Sfânta Ecaterina”, din b-dul Mareşal Averescu nr.17 (Sediul DGAS), deschiderea oficială a programului 'Arta pentru toţi'. Organizată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Sectorului 1 în colaborare cu World Vision România, acţiunea va oferi copiilor din comunitate şi celor din sistemul de protecţie socială, ocazia de a participa timp de 10 zile la un program de activităţi recreative, distractive şi de relaxare prin artă.

Gratuităţi pentru persoanele cu handicap din sectorul 3

În cadrul şedinţei Consiliului local al sectorului 3, ce a avut loc joi, 29 iulie, a fost adoptată în unanimitate Hotărârea privind aprobarea listelor beneficiarilor gratuităţii transportului urban, cu mijloace de transport în comun, de suprafaţă sau cu metroul pentru persoanele cu handicap accentuat şi grav, precum şi pentru asistenţii personali, conform cu Ordinul Comun nr. 290/606/2003.

Panouri publicitare fără autorizaţie, ridicate de pe domeniul public al sectorului 6

Din dispoziţia primarului sectorului 6, Cristian Poteraş, Direcţia 'Inspecţie Generală', prin Serviciul 'Disciplina în Construcţii' a efectuat în ultima perioadă o serie de controale în urma cărora au fost identificate 8 ansambluri publicitare, aparţinând S.C. EUROMEDIA GROUP S.A., amplasate pe domeniul public fără autorizaţie de construire. Firma de publicitate nu s-a conformat termenului de 24 de ore aferent dezafectarii panourilor in cauza, stipulat de somatia cu adresa Nr. 106/20.07.2004.

Primăria Cluj Napoca achită subvenţiile pentru culturile de primăvară

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunţă producătorii agricoli că pot ridica sumele cuvenite pentru culturile înfiinţate în primăvara anului 2004 etapa a II-a restanţieri, de la Serviciul Camera Agricolă. Marţi 3 august a. c. între orele 08.30-14.30
Miercuri 4 august a. c. între orele 08.30- 14.30

Vor primi sumele cuvenite, producătorii agricoli, persoanele fizice, care au depus cereri până în data de 15 decembrie 2003.

Arterele de circulaţie din sectorul 6 sunt stropite de cinci ori pe zi

În această perioadă, când temperaturile încing asfaltul Bucureştilor şi locuitorii au de suferit din cauza temperaturilor, societatea de salubrizare care se află sub contract cu Primăria sectorului 6, la solicitarea autorităţii locale, a intensificat ritmul de stropire a carosabilului din sector pentru a înlătura praful şi a răcori cât de cât atmosfera. Astfel, autocisternele societatii de salubrizare au in programul zilnic stropirea fiecarei artere pe care circula mijloace RATB la interval la 3 - 4 ore.

Primăria sectorului 3 reamenajează parcul Gheorghe Petraşcu

La începutul lunii iulie, la dispeceratul Primăriei sectorului 3 - tel. non-stop 9854 - s-au înregistrat mai multe apeluri pe o singură temă: situaţia parcului din str. Gheorghe Petraşcu. Cetatenii reclamau faptul ca, neglijat de multa vreme, acest spatiu verde devenise un adevarat maidan, depozit de deseuri menajere si vegetatie spontana.

Informat in legatura cu acest caz, primarul Liviu Negoita a cerut, de urgenta, masuri pentru remedierea situatiei.

Reabilitarea zonei 'Km zero'

Primaria sectorului 3 va reabilita, în circa două luni, zona din jurul Bisericii Sf. Gheorghe. Primaria sectorului 3 a finalizat, recent, un program detaliat pentru reamenajarea zonei din jurul Bisericii Sf. Gheorghe - 'Kilometrul zero'.

Potrivit programului, se va salubriza zona, se va reabilita spatiul verde si monta un nou gardulet si va fi amenajat un nou scuar pietonal; de asemenea, se vor monta rigole pentru apa pluviala si un sistem de irigat spatiul verde; sunt, de asemenea, prevazute o serie de masuri pentru fluidizarea circulatiei in zona.

Parteneriat primărie-cetăţean pentru protejarea spaţiilor verzi aferente blocuri

În ultima vreme, tot mai multe asociaţii de proprietari de pe raza sectorului 6 s-au adresat primăriei de sector, prin intermediul unor petiţii, solicitând montarea de garduri metalice pentru protecţia spaţiului verde aferent blocurilor. Venind in sprijinul interesul manifestat de acestia in mentinerea intr-o stare corespunzatoare a spatiilor verzi si a vegetatiei arboricole, inspectorii Biroului de Monitorizare si Protectie a Starii Mediului au efectuat o verificare a situatiei in teren.

Plata alocaţiilor pentru nou-născuţi, în sectorul 6

Primăria sectorului 6, prin Serviciul Public de Asistenţă Socială, va plăti alocaţiile pentru nou-născuţi. Pentru luna iunie a.c., au fost inregistrate 230 de cereri privind alocatia de nou-nascut care se acorda o singura data bebelusilor intre 0 si 6 luni.

Mamele care au depus cerere in luna iunie pot veni in zilele de luni si marti (26-27 iulie a.c.) sa-si ridice drepturile banesti, intre orele 11.00 - 15.00, la casieria Serviciului Public de Asistenta Sociala Sector 6, pe baza buletinului de identitate al mamei si a certificatului de nastere al bebelusului.

ADP Sector 6 execută gratuit toaletarea arborilor de lângă blocuri

Primăria sectorului 6 primeşte în această perioadă tot mai multe solicitări pentru tăieri de coronament şi retezări de arbori uscaţi de lângă blocuri. Astfel, cetatenii cartierelor Drumul Taberei, Militari, Crangasi-Giulesti si din zona Ghencea s-au adesat Primariei sectorului 6 in special in urma fenomenelor meteo violente (canicula urmata de furtuni, grindina, ploi abundente) cu care a debutat aceasta vara, dar si consultand prognoza pentru urmatoarea perioada.

Construcţii ilegal amplasate pe domeniul public din sectorul 6 au fost dezafectate

Primăria sectorului 6, prin Serviciul Disciplină în Construcţii, a dispus desfiinţarea unor construcţii provizorii, situate în zona Drumul Sării şi amplasate fără autorizaţie de construire pe domeniul public. Trei societati comerciale, respectiv, S.C. DACIA GV IMP S.R.L, S.C. ANA IULIANA COM S.R.L., S.C. ELF COM SIMEX S.R.L. si doua persoane fizice nu s-au conformat termenului de desfiintare de 72 de ore cu care au fost somate.

Activitate intensă la Biroul Relaţii Cetăţeneşti din sectorul 6

Biroului Relaţii Cetăţeneşti din cadrul Primăriei sectorului 6 i-au fost remise, în ultimele două luni peste 100 de sesizări cu privire la nerespectarea obligaţiilor ce le revin atât proprietarilor cât şi asociaţiilor de proprietari. Astfel, asociatiile de proprietari trebuie sa asigure buna functionare a tuturor activitatilor edilitar-gospodaresti, precum si a instalatiilor cladirii (ascensor, hidrofor, instalatii de alimentare cu apa, de canalizare, de incalzire centrala, preparare si distribuire a apei calde, instalatii electrice si gaze, centrale termice etc.).

Din nou, măsuri anti-caniculă în sectorul 3

Primăria sectorului 3, în colaborare cu filiala de Cruce Roşie-sector 3, a decis aplicarea unor măsuri pentru prevenirea efectelor nefavorabile ale temperaturilor ridicate din aceste zile. Incepand de maine (22 iulie), in trei zone din sectorul 3 - Piata Unirii (in fata magazinului), Titan (pe platoul de la biserica maramureseana) si Nicolae Grigorescu (piata) vor fi amplasate corturi. Aici, pana la sfarsitul lunii, intre orele 11-18, voluntari ai filialei de Cruce Rosie-sector 3 vor asigura, la cerere, gratuit, verificarea tensiunii arteriale.

Întâlnirea regională a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni, în sectorul 6

Biroul de Consiliere pentru Cetăţeni sector 6 organizează, în perioada 22-23 iulie a.c., dezbaterea cu tema 'Birourile de Consiliere pentru Cetăţeni - sursă de informaţii pentru mass-media şi cetăţeni', la sediul BCC Sector 6, din B-dul Iuliu Maniu nr. 111, bl. F, parter. Evenimentul are loc in cadrul Intalnirii Regionale a Birourilor de Consiliere pentru Cetateni din zona de sud a tarii şi vor participa reprezentanti ai 12 BCC-uri şi ai Asociatiei Nationale a Birourilor de Consiliere pentru Cetateni.