Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Consiliul Concurenţei la Geneva

Prezent la reuniunea Grupului Interguvernamental de Experti pe probleme de concurenta, organizata la Geneva, sub egida UNCTAD, Mihai Berinde, presedintele Consiliului Concurentei a luat cuvantul la lucrarile plenare, ca membru al panelului constituit pe problematica relatiei intre autoritatile nationale de concurenta si autoritatile sectoriale de reglementare.
In acest cadru, Mihai Berinde a prezentat experienta Romaniei in domeniu, insistand, in principal, asupra:

- necesitatii promovarii cooperarii intre autoritatile de concurenta si cele de reglementare sectoriala aceste autoritati avand la baza complementaritatea existenta intre competentele lor;

- rolului important al interventiilor Consiliului Concurentei in etapa preliminara de elaborare a unor avize obligatorii pentru proiectele de reglementare sectoriala, in scopul evitarii crearii premiselor unor practici anticoncurentiale;

- competentelor ex-post ale autoritatii nationale de concurenta, manifestate prin politica de sanctionare a unor practici anticoncurentiale constatate in sectoarele reglementate;

De asemenea, Presedintele Consiliului Concurentei a prezentat formele de cooperare cu autoritatile de reglementare, promovate de Consiliul Concurentei sub forma Protocoalelor de cooperare bilaterala si in cadrul Grupului de lucru Interministerial pe probleme de concurenta. In acelasi timp, a fost evidentiata importanta prezentei unui reprezentant al Consiliului Concurentei la reuniunile saptamanale de pregatire a sedintelor de Guvern pentru a se evita supunerea spre aprobarea Guvernului a unor acte normative care ar putea contine incalcari ale regulilor de concurenta.

In finalul interventiei sale, Mihai Berinde a subliniat disponibilitatea autoritatii nationale de concurenta de a participa activ si la actiuniile viitoare in materie de concurenta, organizate de Grupul Interguvernamental de Experti pe probleme de concurenta, din cadrul Conferintei Natiunilor Unite pentru Comert si Dezvoltare.
Reuniunea a constituit un bun prilej pentru prezentarea experientei deja dobandite de autoritatea nationala de concurenta in cooperarea permanenta in relatiile cu autoritatile sectoriale de reglementare care functioneaza pe piata romaneasca. Informatiile prezentate au fost pozitiv apreciate de participantii la aceasta importanta reuniune plenara.

domeniu: 
categorie: