Continental AG îşi extinde producţia în România

Furnizorul internaţional de subansamble pentru industria de automobile Continental AG îşi extinde producţia sa în România: la Sibiu a fost pusă astăzi piatra de temelie a unei fabrici a Continental Temic, care aparţine diviziei Continental Automotive Systems (CAS), se spune în comunicatul de presă primit din partea companiei Continental AG, prin intermediul lui PRAIS Corporate Communications. Totodată, Continental va construi aici, până la finele anului 2004, şi un Centru de Cercetare şi Dezvoltare, cu peste 170 de angajaţi. Investiţia totală se va ridica la circa 20 milioane Euro. Producţia de subansamble pentru sisteme electronice pentru autovehicule va începe în vara anului 2004, cu până la 200 de angajaţi.

'Până în prezent, avem o experienţă bună cu investiţiile noastre din Timişoara. De aceea ne extindem acum cu o nouă fabrică la Sibiu, de asemenea oraş universitar, unde găsim forţă de muncă bine calificată', a declarat prim-vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al Continental AG, dr. Wolfgang Ziebart. 'În plus, vom folosi posibilitatea de a atrage ingineri în cercetare şi dezvoltare, într-un domeniu important şi de viitor'.

'Ne bucurăm că, în viitor, concernul va fi reprezentat cu toate diviziile sale în ţara dumneavoastră', a declarat dr. Ralf Cramer, Directorul diviziei Sisteme Electronice de Frânare din cadrul CAS, domnului Andrei Grigorescu, Ministru Secretar de Stat la Ministerul Economiei şi Comerţului. După construirea în România a unei fabrici de anvelope şi a unor linii de producţie pentru divizia ContiTech, divizia CAS s-a hotărât să folosească acum condiţiile avantajoase ale acestui mediu investiţional. 'Vedem aici o minunată bază de plecare pentru intrarea pe pieţele est-europene aflate în creştere', a declarat domnul dr. Cramer.
'Conceptul noii baze de producţie de la Sibiu prevede ca, o dată cu creşterea calificării angajaţilor, să putem prelua sarcini mai complexe, atât în domeniul producţiei, cât şi al cercetării şi dezvoltării', a subliniat dr. Andreas Brand, responsabilul CAS în Sibiu. 'Pe lângă buna pregătire a viitorilor angajaţi, un avantaj pentru noi este şi ponderea ridicată a populaţiei vorbitoare de limbă germană şi engleză'.
Continental se numără printre cei mai mari investitori străini din România. Moderna uzină din Timişoara, unde au fost investite până acum mai mult de 100 milioane de euro, are o capacitate de producţie zilnică de 26.000 de anvelope şi a creat peste 800 de locuri de muncă.
De curând, la Timişoara a fost pusă piatra de temelie pentru o fabrică a ContiTech Fluid, aparţinând diviziei ContiTech, unde, pe o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi, se vor realiza furtunuri pentru instalaţii de climatizare. Investiţia totală, care se va ridica la aproximativ 10 milioane de euro, prevede începerea producţiei în toamna anului 2004, cu circa 130 de angajaţi, pe termen lung urmând a fi create circa 400 de locuri de muncă.
De aproape un an, ContiTech România SRL din Timişoara, aparţinând diviziei ContiTech Sisteme de Transmisie Hanovra, produce curele de transmisie pentru autovehicule cu 50 de angajaţi. Până în prezent, au fost investite aici 6 milioane Euro, urmând ca în faza finală de extindere, în 2005, circa 150 de angajaţi să producă anual 4 milioane de curele de transmisie pentru toţi producătorii europeni importanţi de automobile.
Concernul Continental este un lider mondial în sisteme de frânare, componente pentru sistemele de rulare, electronică pentru autovehicule, anvelope şi elastomeri tehnici. Pe plan mondial, concernul a realizat în anul 2002, cu 64.500 de angajaţi, o cifră de afaceri de 11,4 miliarde euro.

domeniu: 
categorie: