Copiii din centrele after school, în aşteptarea Iepuraşului

În preajma marii sărbători a Învierii Domnului, Primăria Sectorului 2 organizează mâine, de la ora 13.00, în incinta Clubului Seniorilor din Parcul Plumbuita, evenimentul intitulat „Lumina Sfintei Învieri”.

Cu acest prilej, peste 50 de copii din cadrul centrelor de zi de tip after-school aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 vor susţine un frumos program artistic dedicat Sărbătorilor Pascale.

Cel mai iubit urecheat de copii, iepuraşul de Paşte, cu un zambet larg, le va lăsa ca amintire celor mici, coşul colorat cu ouă de ciocolată.... şi nu numai. Aşa cum este firesc, micii artişti vor mai fi apoi recompensaţi de către Iepuraş cu cadouri constând în obiecte de îmbrăcăminte, jucării şi dulciuri.

În dorinţa de a veni în sprijinul copiilor de vârstă şcolară proveniţi din familii aflate în situaţii de risc social, primarul Neculai Onţanu a organizat în sectorul 2, 19 centre after school pentru prevenirea abandonului şcolar şi familiar. Programul after-school reprezintă o alternativă pentru părinţii care au programul încărcat şi nu ar avea altă soluţie de supraveghere a copilului decât vecinii, bunicii sau o bonă contra unui salariu.

În aceste spaţii, destinate petrecerii timpului după finalizarea orelor de curs, copii sunt îndrumaţi de cadrele didactice să-şi pregătească temele, să practice diverse alte activităţi în funcţie de aptitudinile fiecăruia (ore de desen, muzică, etc) sau doar să petreacă împreună timpul liber, participând la jocuri controlate de supraveghetori, creând noi jocuri constructive care să le formeze personalitatea şi să le dezvolte abilităţile.

domeniu: 
categorie: