Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Corina MISĂILĂ

Galaţi: Disponibilizările colective la Şantierul Naval Damen continuă şi în lunile august şi septembrie

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi a anunţat că 363 de angajaţi ai Şantierului Naval Damen Galaţi vor fi trimişi în şomaj, după ce în luna iulie 114 muncitori au primit preaviz din partea conducerii, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News).

Galaţi: Festivalului Internaţional de Fanfare, la ediţia a V-a

Timp de trei zile în oraşul de la Dunăre se va desfăşura cea de-a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Fanfare şi Orchestre de Marş şi Promenadă „Iosif Ivanovici”, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News).

La malul Dunării va răsuna muzica de promenadă adusă de cinci fanfare, de renume din ţară şi din Republica Moldova. Gălăţenii sunt aşteptaţi în fiecare zi, în perioada 07 – 09 august 2009, cu începere de la ora 11.00 atât în Grădina Publică cât şi pe Faleza Dunării, unde vor evolua orchestrele invitate în festival.

Galaţi: Poliţistul care a împuşcat mortal un tânăr de 28 de ani a făcut recurs la decizia de a fi arestat pentru 29 de zile

Poliţistul din comuna gălăţeană Oancea care a împuşcat, duminică, un tânăr în vârstă de 28 de ani în cap, în torace şi în abdomen pentru că asculta muzică la maximum în autoturism, a făcut astăzi recurs la decizia de a fi arestat pentru 29 de zile, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News).

Galaţi: Un Pitbull a muşcat două fetiţe de 11 şi 14 ani

Două fetiţe, de 11 şi 14 ani, din Galaţi, au ajuns, luni, la Spitalul de Urgenţe Pediatrice, după ce au fost atacate şi muşcate de un câine din rasa pitbull, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News). „Secţia 2 Poliţie a fost sesizată  prin intermediul Dispeceratului de Urgenţă 112, despre faptul că în faţa unui bloc de pe strada Gh. Doja, C. Andreea de 14 ani şi C. Manuela de 11 ani, ambele din Galaţi, au fost muşcate de către un câine rasa Pitbull, ce aparţine lui F.

Galaţi: Produse accizabile fără documente fiscale, reţinute în vamă

Lucrătorii vamali de la Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Vrancea din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Galaţi au descoperit  produse accizabile fără documente fiscale valabile, în valoare de 43.311 lei, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News).

Galaţi: Prefectul este acuzat că nu şi-a susţinut examenul de înalt funcţionar public

După ce prefectul judeţului Galaţi, Claudiu Brânzan, a anunţat că doreşte să dizolve consiliul local din comuna Pechea, reprezentanţii PDL l-au acuzat pe fostul membru al PSD că nu şi-a susţinut examenul de înalt funcţionar public şi din acest motiv judeţul de la Dunăre nu ar avea prefect cu acte în regulă, transmite corespondtul Informatia.ro (AMOS News).

Lipsă de specialişti neurochirurgi în spitalele din Galaţi şi Brăila

Conducerile celor mai mari spitale din Galaţi şi Brăila au demarat săptămâna aceasta discuţiile pentru încheierea unui protocol prin care cele două unităţi spitaliceşti doresc să elimine deficienţele provocate de lipsa doctorilor neurochirurgi din spitalele de urgenţă din cele două judeţe de la Dunăre, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).

Galaţi: Mircea Toader acuză fosta conduce a ISJ că a aprobat cheltuieli nejustificate

Şeful grupului parlamentar al democrat-liberalilor din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a declarat că fosta conducere PNL a Inspectorului Şcolar Judeţean (ISJ) Galaţi a făcut cel puţin două investiţii suspecte care ar putea deveni obiectelul unor anchete ale autorităţilor statului, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).

Galaţi: Şatierul Naval Damen va construi un vas pentru Poliţia de Frontieră Română, în valoare de 27 milioane de euro

Vasul pentru Poliţia de Frontieră Română va fi folosit la supravegherea frontierei maritime a României şi a frontierei externe a Uniunii Europene şi este cea mai importantă comandă româneacă pe care compania Damen a primit-o după privatizarea din urmă cu 10 ani, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).

Galaţi: Şantierul Naval Damen a înregistrat anul trecut pierderi de 7 milioane de euro

Principala cauză pentru care cel mai mare şantier naval de la Dunăre a început săptămâna aceasta să pună în practică măsura concedierilor colective este faptul că în anul 2008 a înregistrat pierderi cifrate la 7 milioane de euro, potrivit directorului general al companiei Kees de Ruiter, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).

Controversata afacere Sterling a intrat în vizorul DNA

Cazul controversat al concesionării perimetrelor petroliere din Marea Neagră către firma canadiană Sterling Resources a intrat în vizorul DIICOT, acesta solicitând deja Comisiei de industrii toate documentele avute la dispoziţie şi, eventual, procesele verbale sau stenogramele discuţiilor, a anunţat, vineri, la Galaţi, deputatul PDL Mircea Toader.

Galaţi: Şofer de autobasculantă, mort pe platforma ArcelorMittal

Un bărbat în vârstă de 53 de ani, din Galaţi, a decedat, pe platforma siderurgică, după ce autobasculanta pe care o conducea a fost lovită puternic de un tren ce transporta materiale între uzinele platformei siderurgice, a declarat, vineri, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi, Ionel Petrea, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).

Compania ArcelorMittal va fi obligată de stat să furnizeze materiale siderurgice cu precădere firmelor româneşti

Printr-un memorandum care va fi semnat cu directorul general al ArcelorMittal, Guvernul va cere combinatului gălăţean să furnizeze materiale siderurgice în primul rând societăţilor din România, a anunţat, vineri, la Galaţi, deputatul PDL, Mircea Toader, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).

Mircea Toader: Alianţa cu PSD va rămâne

Liderul grupului PDL din Camera Deputatilor, deputatul Mircea Toader, a afirmat, vineri, la Galaţi, că Alianţa cu PSD va rămâne, întrucât în acest moment este foarte delicat şi dificil să spui „dom’le eu mă retrag pentru că nu mă mai înţeleg bine cu partenerul”, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News) "Este adevărat că ne-am suprapus cu aceste alegeri prezidenţiale şi nu se face altceva decât o campanie prezidenţială permanentă cu atac la preşedintele Traian Băsescu. Nimic altceva nu se face.

Dobre: Dacă Traian Băsescu nu candidează, PDL nu este pe teren la alegerile prezidenţiale

Liderul PNL Galaţi, Victor Paul Dobre, a declarat, vineri, la Galaţi, că Traian Băsescu nu va renunţa în niciun caz la candidatură, pentru că PDL nu se va mai regăsi pe teren la alegerile prezidenţiale, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News). "Este o opinie personală, dar nu cred că Traian Băsescu va renunţa la candidatură. Dacă Traian Băsescu nu candidează, PDL nu se va regăsi pe teren la alegerile prezidenţiale. Probabil va fi în Divizia C", a spus Dobre.

Şeful Poliţiei gălăţene a demisionat

Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, comisarul-şef Fănel Aramă, a renunţat la conducerea poliţiei gălăţene, după ce a primit mai multe reclamaţii privind activitatea sa, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News). ”Mi-am dat demisia de onoare. Prin plecarea mea sper ca activitatea IPJ Galaţi să se revigoreze'', a motivat şeful Poliţiei gălăţene, Fănel Aramă. 

Peste 600 de posturi neocupate în învăţământul gălăţean

În urma concursului de titularizare, la nivelul judeţului Galaţi au mai ramas 676 de locuri neocupate, dintre care 177 de posturi complete, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News).

“În urma distribuirii suplinitorilor calificaţi care au dat concurs de titularizare, dar nu au obţinut o catedră titularizabilă, au rămas, la Galaţi, 676 de locuri neocupate, atât norme întregi, cât şi fracţiuni de normă. Dintre acestea, posturi întregi sunt 177”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Galaţi, Nicoleta Crânganu.

CAR organizează Balul Verii pentru pensionarii gălăţeni

Peste 100 de pensionari sunt asteptaţi în această seară la Balul Verii organizat de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din judeţul Galaţi, transmite corespondetul Informaţia.ro (AMOS News).

Preşedintele CARP Galaţi, Ionel Hâncu, ne-a declarat că Balul Verii este un eveniment menit să înveselească reprezentanţii vârstei a treia, în special pe cei fără familie.

Mii de pensionari gălăţeni se împrumută la CAR pentru a-şi plăti medicamentele şi facturile curente

Peste 8.500 de pensionari au apelat de la începutul acestui an la serviciile Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Galaţi în vederea obţinerii unui împrumut. Bătrânii solicită bani pentru plata medicamentelor, a întreţinerii, a taxelor şi impozitelor, dar şi pentru a-şi ajuta copiii, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News).

Galaţi: Compania To Do European investeşte 400 de milioane de euro într-un complex rezidenţial

Compania To Do European a anunţat, joi, că intenţionează să realizeze în Galaţi cel mai mare proiect rezidenţial construit vreodată în zona centrală a unui oraş din România, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).

Proiectul Italian Residence are o valoare estimată la 400 de milioane de euro, este finanţat în întregime din resurse proprii, fără sprijinul niciunei instituţii bancare, şi se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 13 ha. Este amplasat în una din cele mai bine cotate zone din municipiul Galaţi, cu deschidere la bulevardul George Coşbuc.

Galaţi: Tradiţiile de Ziua Marinei, anulate din cauza crizei financiare

Pe fondul crizei financiare, administraţia locală de la Galaţi a anunţat că Ziua Marinei, sărbătorită pe 15 august, va fi marcată doar prin ceremonialul religios, renunţându-se astfel la tradiţionalele jocuri marinăreşti sau parada navelor militare şi civile, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News).

Deşi în fiecare an Ziua Marinei era un bun prilej de sărbătoare pentru gălăţeni, anul acesta vor fi nevoiţi să se mulţumească doar cu tradiţionalul ceremonial religios.

Startul lucrărilor la termocentrala Enel de la Galaţi, amânat din cauza avizelor de mediu şi a crizei economice

Lucrările de construcţie la cea mai mare termocentrală pe cărbune din sud-estul Europei, de tip ecologic, în valoare de un miliard de euro, vor fi amânate cel puţin până la începutul anului 2010, pe motiv că nu s-a obţinut autorizaţia de mediu, dar şi din cauza actualei crize economice, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News).

Startul lucrărilor la Termocentrala Enel de la Galaţi, amânat pentru 2010

Lucrările de construcţie la cea mai mare termocentrală pe cărbune din sud-estul Europei, de tip ecologic, în valoare de un miliard de euro, vor fi amânate până la începutul anului 2010, potrivit directorului general al Zonei Libere Galaţi, Angela Ivan, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News).

Microbuz şcolar, folosit la o întâlnire a membrilor PNL Galaţi cu Ludovic Orban

Primarul din comuna gălăţeană Ţepu a folosit microbuzul şcolar din localitate pentru a transporta membrii de partid la o întâlnire cu prim vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News). La întâlnirea de la sfârşitul săptămânii trecute a Ligii Aleşilor Locali PNL, acţiune ce a avut loc la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Galaţi, a fost folosit un microbuz şcolar pentru transportul membrilor partidului liberal din comuna Ţepu. Inivitatul special la această manifestare de partid a fost prim vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban.  

Întâlnirea lui Laksmi Mittal cu Traian Băsescu a fost infirmată de administraţia ArcelorMittal Galaţi

Purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal România, Dorian Dumitrescu, a infirmat zvonurile care anunţau sosirea în ţară a liderului companiei mondiale de oţel, Lakshmi Mittal, în vederea unei întâlniri cu preşedintele Traian Băsescu pe tema combinatului siderurgic de la Galaţi, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News).

"În acest moment agenda sa nu are stabilită o vizită în România. În plus, ArcelorMittal are mai multe puncte de lucru în România, nu putem spune unde va dori să meargă, asta în cazul în care va ajunge în ţara noastră", a declarat Dorian Dumitrescu.

Orban o acuză pe Elena Udrea că a direcţionat ilegal bani de la bugetul de stat

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, consideră necesară întocmirea comisiei de anchetă pentru activitatea Elenei Udrea, întrucât ministrul PDL a cheltuit suspect fondurile de la Turism, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News).

Printre cunoscutele acuze furnizate de presă privind administrarea defectuoasă a contractelor de publicitate de la Ministerul Turismului, Orban a atras atenţia asupra faptului că Elena Udrea a direcţionat ilegal bani de la bugetul de stat către primarii PDL.