Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Corlăţean: Băsescu e responsabil de drama din Republica Moldova

Preşedintele Comisiei de politică externă a Senatului, Titus Corlăţean, susţine că preşedintele Traian Băsescu este responsabil de drama din Republica Moldova din ultimii ani, pentru că l-ar fi ajutat pe Vladimir Voronin să devină preşedinte. "Am ascultat stupefiat declaraţiile şi mărturisirea făcute de preşedintele Traian Băsescu cu privire la ajutorul pe care l-a acordat, în 2005, tovarăşului său Vladimir Voronin pentru formarea unei coaliţii şi pentru a-şi prelungi mandatul şi puterea la Chişinău. Este o afirmaţie de o extremă gravitate care îl face pe preşedintele Băsescu părtaş şi responsabil la toată drama societăţii moldoveneşti din ultimii patru ani, la toate consecinţele produse de guvernarea comunistă", a afirmat senatorul PSD, referitor la declaraţiile preşedintelui, făcute la postul public de radio.

De altfel, Corlăţean a mai menţionat că Băsescu se face vinovat şi de acţiunile de reprimare violentă din Republica Moldova, din luna aprilie.

"Să nu uităm că acţiunile de reprimare violentă din Republica Moldova au fost rezultatul şi acestui sprijin pe care Traian Băsescu l-a acordat calculând greşit, total neprofesionist, o carte jucată pe un spaţiu ex-sovietic, unde nu ar fi trebuit să facă acest lucru. Este foarte bine că opinia publică românească de o parte şi de alta a Prutului află acest fapt de o extremă gravitate", a mai declarat Corlăţean.

Preşedintele Traian Băsescu susţine că, potrivit rezultatelor parţiale de la alegerile din R. Moldova, comuniştii lui Vladimir Voronin au pierdut 12 mandate, iar acest lucru reprezintă "un succes al opoziţiei democratice". Şeful statului a mai declarat că Voronin nu poate spera" la sprijinul său pentru a forma majoritatea.

"Se poate observa un singur lucru: comuniştii lui Voronin au pierdut 12 mandate. Dacă după alegerile din iunie le mai trebuia un singur vot pentru a desemna preşedintele, vot pe care nu l-au obţinut, acum le trebuiesc 13 voturi şi vom vedea dacă pot să le obţină. Oricum, eu aş eticheta rezultatul de până acum, aşa cum el se vede, un succes al opoziţiei democratice", a declarat Băsescu, joi, la postul public de radio.

"Am înţeles că eu am expulzat ambasadorul Moldovei de la Bucureşti şi nu Voronin pe al nostru de la Chişinău. Am înţeles că noi am modificat regimul de vize şi nu Voronin. Mă rog, propaganda bolşevică şi, probabil, preşedintele Voronin şi-a adus aminte că la un moment dat i-am dat o mână de ajutor să formeze majoritatea de după alegerile trecute. Probabil, mesajul acesta s-ar vrea un mesaj prin care să arate că ar vrea să coopereze. Nu, de data aceasta preşedintele Voronin nu poate spera la sprijinul meu pentru a face majoritatea de care are nevoie ca să desemneze preşedintele", a mai menţionat şeful statului. 

domeniu: 
categorie: