Crăciunul în Italia

De la cele mai noi pana la cele mai vechi, tradiţiile de Crăciun sunt transmise în Italia din generaţie în generaţie cu un spirit aparte ce an de an capăta noi contururi.

Dacă sunteţi fascinaţi de tradiţiile de Crăciun ale altor popoare, cele din Italia vor fi cu siguranţă printre cele care va vor lasa fără cuvinte.
 
Chiar dacă mulţi dintre noi am dori sa ne petrecem vacanţa de Crăciun în Roma, tradiţiile ce se respectă în această ţară în perioada menţionată pot sa transforme orice Crăciun într-unul italian, indiferent de ţara în care ne aflăm.
 
O importantă tradiţie italienească este cea a cântăreţilor. An de an cei care serbează naşterea lui Iisus ascultă colinde şi cântece cântate la un instrument specific Scoţiei: cimpoiul. Din păcate această tradiţie este pe cale de dispariţie deoarece nu mai este respectată cum era odinioară.
 
Tradiţia scenetelor are loc în ajunul Crăciunului, moment în care sunt organizate scenete şi piese de teatru cu scenarii inspirate din cărţile sfinte.
 
Cum întreaga lume are un Moş Crăciun, Santa Claus, Pere Noel sau Saint Nicholas, şi Italia are Santa Claussete, varianta feminină a lui Moş Crăciun. Aceasta este cunoscută şi sub numele La Befana.
 
Legenda spune că La Befana s-a consultat cu trei regi astrologi pentru a-l găsi pe copilul Iisus şi pentru a-i oferi acestuia adăpost.
 
Importantă şi respectată de italieni în perioada sărbătorilor de iarna este si povestea potrivit căreia sărbătoarea Crăciunului trebuie să dureze 12 zile. Astfel toate relele din an vor fi spălate şi în noul an toată lumea va intra cu dreptul, fără păcate.

domeniu: 
categorie: