Craiova a intrat în febra reuniunii internaţionale BALCINET 2005

Zeci de angajaţi ai primăriei Craiova au fost mobilizaţi, pentru a pregăti vizita în Cetatea Băniei, în acest weekend, a 60 de primari şi viceprimari din 25 de oraşe, din Balcani. Aceştia se vor afla la Craiova, pentru trei zile, pentru a participa la cea de-a VI-a reuniune internaţională de prietenie şi colaborare a primarilor din principalele orase balcanice – BALCINET 2005, care se va desfăşura în perioada 29 septembrie - 2 octombrie.

Febra pregătirilor a cuprins angajaţii regiei locale de salubritate, firme de construcţii, spaţii de cazare şi nu numai. Pe arterele principale ale Craiovei se toarnă asfalt, spaţiile verzi au fost tunse şi s-au plantat mii de plante ornamentale, iar sediul primăriei Craiova este curăţat oră de oră.

Nu se cunoaşte cât a cheltuit municipalitatea craioveană pentru lucrările de înfrumuseţare, fiind făcut public doar costul organizării evenimentului, a cărui valoare depăşeşte 3 miliarde de lei.

În Cetatea Băniei se vor afla, pentru trei zile, primari, viceprimari şi consilieri locali din Grecia, Bulgaria, Serbia şi Muntenegru, Bosnia-Herţegovina, Macedonia, Albania şi Turcia, a caror cazare va costa peste 750 de milioane de lei.

Firma care se va ocupa de traducerea discursurilor va fi aceeaşi cu cea care asigură, în prezent, serviciul similar la Guvern.

La reuniunea BALCINET 2005 de la Craiova şi-a anunţat prezenţa şi preşedintele României, Traian Băsescu. Temele de discuţie se vor axa pe atragerea de fonduri structurale şi combaterea criminalităţii şi a traficului de droguri şi carne vie în Peninsula Balcanică.

BALCINET este o instituţie care are relaţii de colaborare cu marile oraşe din ţările balcanice. A fost creată în 2000, din iniţiativa municipalităţii din Thessalonik.

Alte ştiri:

Reuniunea BALCINET 2005 îl aduce pe Traian Băsescu la Craiova

domeniu: 
categorie: 
Autor: