Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Cristian IGNAT

O lopată în cap, cadou aniversar

O gălăţeanca de 34 de ani a primit de la un vecin chiar de ziua ei o lopată în cap, în urma unui conflict pornit de la deszăpezirea trotuarului din faţa casei. 'Dimineaţa, soţul mea a dat zăpada din faţa casei. Pe când el ieşea din curte ca să se ducă la serviciu, vecinul nostru i-a reproşat că a aruncat zăpada la faţada casei lui. După ce a plecat bărbatul meu, eu am mai ieşit în curte, cu treabă.

Bătut şi silit să înghită medicamente

Un băiat de 11 ani, asistat în Centrul de Plasament nr. 2 din Galaţi, a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, după ce a fost bătut şi silit să înghită medicamente de mai mulţi colegii mai mari ca vârstă decât el. Un copil de 11 ani, cu tulburări de personalitate şi cu retard psihic, a fost bătut crunt de un coleg de cameră, pentru că nu l-a masat cum trebuie pe spate. 'Cătălin Bogiu, un băiat mai mare, mi-a zis să-l masez pe spate ca lumea că altfel mă bate.

Învăţătoare cu probleme psihice

Două învăţătoare cu probleme psihice din judeţul Galaţi au fost reclamate, în ultimul timp, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi pentru comportament deviant. Cele două sunt învăţătoarea Emilia Arion, de la Şcoala Cruceanu din comuna Rădeşti, şi învăţătoarea Maria Cruceanu de la Şcoala din Tudor Vladimirescu, ambele trecute de 50 de ani.

Lideri de sindicat la ISPAT Sidex, urmăriţi penal

Cinci lideri de sindicat de pe platforma ISPAT Sidex sunt cercetaţi penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals, uz de fals şi şantaj. Inspector principal Cristina Stoian, ofiţer de presă al IPJ Galaţi, a declarat că aceştia sunt Andrei M., lider de sindicat la Uzina de Aglomerări Furnale (UAF), Octavian C., secretar la acelaşi sindicat, Tudorel M., lider de sindicat la Uzina Cocso-chimică (UCC), Gheorghe T. şi Ilinca D., preşedinţii Sindicatului Solidaritatea.

Localităţi fără curent electric în judeţul Galaţi

Şase localităţi din judeţul Galaţi au rămas fără curent electric în urma căderii a două linii de tensiune de 20 KV, ca urmare a viscolului puternic. O linie de tensiune de 20 KV a căzut în zona Tecuci, lăsând fără curent electric localităţile Gohor, Priponeşti, Ciorăşti şi Ghidigeni, iar o alta în zona Pechea, lăsând în beznă comunele Cudalbi şi Costache Negri. Echipe de intervenţie de la Electrica Galaţi deplasate la faţa locului au reparat avariile în cursul zilei de luni.

Cu Toyota Land Cruiser Trafic furată la frontieră

Un cetăţean ucrainean a fost surprins ieri, pe când încerca să scoată din ţară, prin punctul de trecere a frontierei Galaţi-Rutier, un autoturism de lux marca Toyota Land Cruiser, despre care se bănuieşte că a fost furat din Germania. Maşina cu pricina a fost monitorizata de oamenii legii de la intrarea în ţară, aceasta urmând să ajungă într-unul din statele exsovietice. Planurile cetăţeanului ucrainean, care a introdus maşina în ţară, au fost date însă peste cap de neconcordanţele existente în certificatul de înmatriculare.

Decalog politic semnat de 250 de membri din PSD Galaţi

Peste 250 de membri din PSD Galaţi au semnat un apel către membrii şi simpatizanţii PSD, care cuprinde şi un Decalog politic reprezentând, în accepţiunea lor, esenţa spiritului social democrat. Documentul aparţine Acţiunii pentru Democratizare, un curent de clarificare etică, apărut în PSD Galaţi şi al cărui iniţiator este vicepreşedintele filialei locale, Marius Gerard Necula, fost prefect de Galaţi.

Galaţi: Tânăr împuşcat din gelozie

Un tânăr de 24 de ani a fost împuşcat cu un pistol cu aer comprimat în bărbie de către un gălăţean, motivul fiind gelozia pornită de la o fată. Teodor T. dintr-o comună vasluiană şi-a găsit prietena la domiciliul unui amic de-al său, Gabriel A. Între cei doi tineri a izbucnit cearta, gelozia făcându-i să devină violenţi. Gabriel a scos un pistol cu aer comprimat şi a tras în direcţia lui Teodor, rănindu-l la bărbie. Poliţiştii Secţiei 1 din Galaţi au confiscat arma marca Gamo P-800, iar Gabriel A. este cercetat pentru folosirea fără drept a unui pistol cu aer comprimat.

Coalizare politică la nivel Galaţiului

Preşedinţii PNL, PD, PUR şi UDMR din galaţi au semnat astăzi acordul de colaborare la nivel judeţean, aşa cum dispune protocolul coaliţiei de la guvernare. Potrivit liderului PNL, Victor Paul Dobre, prin acest document se are în vedere buna funcţionare a partidelor aflate la Putere, în plan teritorial. Dobre a subliniat că, în ceea ce priveşte colaborarea, la Galaţi, partidele semnatare au un avantaj întrucât încă din vară funcţionează un acord de colaborare la nivel judeţean între PNL-PD şi PUR.

Haine de nutrii şi nurcă de peste 5 miliarde lei, confiscate

Poliţiştii de frontiera gălăţeni au descoperit şi reţinut în vederea confiscării 110 haine de blană de nutrii si nurcă de la două moldovence, care intenţionau să comercializeze bunurile peste Prut. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Galaţi, subinspector Carp Bogdan, a declarat că hainele au fost descoperite într-o maşină în care se aflau două moldovence, care nu au putut justifica existenţa acestora. Femeile au declarat că veneau din Grecia şi intenţionau să ajungă în Republica Moldova, unde plănuiau să comercializeze bunurile.

Gala Femeilor de Afaceri din Galaţi

Cu doar câteva zile înainte de 8 martie, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Galaţi a organizat 'Gala Femeilor de Afaceri şi Managerilor de Succes din judeţul Galaţi'. Festivitatea de decernare a Diplomelor de Excelenţă a reunit, în cadrul 'Galei Femeilor de Afaceri şi Managerilor de Succes din judeţul Galaţi', atât doamne care se află la conducerea unor firme private, cât şi pe cele care deţin funcţii executive în instituţii publice şi organizaţii, doamne implicate în viata politică, nelipsând nici reprezentantele mass-mediei locale.

Galaţi: Consilieri judeţeni PD excluşi din partid

Preşedintele PD Galaţi, Mircea Toader, a anunţat astăzi ca doi colegi de partid, consilieri judeţeni, au fost excluşi din cadrul formaţiunii politice pe care o reprezintă, motivul fiind încercarea lor de destabilizare a partidului. „Ieri, Biroul Permanent Judeţean a analizat decizia de demitere din funcţiile deţinute şi de excludere din partid a consilierilor judeţeni Emil Ţuicu şi Nicuşor Ursu.

Bătaie cu săbii în faţa Spitalului Judeţean din Galaţi

O confruntare sângeroasă care pare a fi o reglare de conturi între două găşti interlope a avut loc în parcarea din faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă din Galaţi, în urma acesteia un tânăr de 17 ani rămânând fără un plămân, iar alţi doi indivizi, unul de 15 şi altul de 24 de ani, ajungând la Neurochirurgie. Săbii ninja, cuţite, lanţuri mânuite de cel puţin 20 de persoane au dus la crearea unui adevărat masacru în parcarea din faţa Policlinicii Spitalului Clinic de Urgenţă.

Doi candidaţi pentru şefia organizaţiei municipale a PSD Galaţi

Primarul Galaţiului, Dumitru Nicolae, şi vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Galaţi, Marius Necula, şi-au anunţat intenţia de a candida la şefia Organizaţiei Municipale a PSD Galaţi. Preşedinţia Organizaţiei Municipale a PSD Galaţi, este deţinută în prezent, interimar, de primarul Galaţiului, Dumitru Nicolae. 'Astăzi vreau să-mi anunţ oficial candidatura şi să prezint şi un suport politic al demersului meu, un apel către membrii şi simpatizanţii PSD.

Furt lăsat cu petrecere în casa păgubitului

Patru tineri dintr-o comună gălăţeană au fost prinşi în timp ce furau din casa unui consătean plecat la muncă în Italia, după ce, profitând de lipsa acestuia, s-au hotărât să dea o petrecere chiar în casa păgubitului.

Câţiva săteni din Griviţa s-au mirat când au văzut luminile aprinse în casa unui consătean, pe care îl ştiau plecat la lucru în Italia. Oamenii au anunţat şi Politia dar, până la venirea oamenilor legii, au înconjurat casa şi, când au intrat, au găsit aici patru tineri, toţi din Griviţa, care veniseră la furat.

Primar în imposibilitate fizică de a mai conduce instituţia

Prefectul de Galaţi, Mihai Capră, a declarat că, la nivelul primăriei din comuna Nămoloasa, există o problemă legată de faptul că primarul, Valerian Todiţă, s-ar afla în imposibilitate fizică de a mai conduce instituţia. Problema legată de primarul Valerian Todiţă a apărut în urma cu mai multe săptămâni, când la Prefectură au ajuns o serie de sesizări legate de faptul că edilul suferă de un handicap locomotor, motiv pentru care nu a mai venit la primărie de foarte mult timp.

Primari daţi în judecată de profesori

Primarii din 50 de comune gălăţene au fost daţi în judecată de Sindicatul din Învăţământul Preuniversitar(SIP) pentru nedecontarea cheltuielilor de navetă ale profesorilor care activează în localităţile respective. Liderul SIP Galaţi, Valeriu Diculescu, a declarat că măsura chemării în instanţă a primarilor a fost ''ultima soluţie, în condiţiile în care toate demersurile pentru a-i convinge, că legea impune decontarea cheltuielilor de deplasare ale cadrelor didactice, au eşuat''.

A înghiţit un ac care în intestin s-a rupt în două

O adolescentă, aflată în grija unei fundaţii din Galaţi, a ajuns la Spitalul de Urgenţe Pediatrice, după ce a înghiţit voit un ac de cusut, care în intestin s-a rupt în două. Şeful secţiei de chirurgie a spitalului, dr. Costel Dimitriu, a declarat că tânăra Tania S., de 16 ani, s-a prezentat la urgenţe cu ingestie de corpuri străine, respectiv bucăţi dintr-un ac de cusut.

Peste 3.400 de gălăţeni vor primi pensii recalculate

Casa Judeţeană de Pensii Galaţi este aproape de a finaliza evaluarea pensiilor stabilite până în 1980 şi a plăţii drepturilor recalculate până la 14 martie, numărul acestora depăşind în prezent cifra de 3.400. ''CJPAS Galaţi are un număr de 3.452 de asemenea dosare, dintre care 3.278 au fost finalizate, rămânând de verificat, până pe 20 februarie, 105 dosare la Galaţi şi 74 la Tecuci.

Centrul Cultural din Galaţi obligat să returneze fonduri PHARE

Centrul Cultural ''Dunărea de Jos'' (CCDJ) din Galaţi este obligat să returneze Ministerului Integrării Europene (MIE) aproape 12 mii euro dintr-un program PHARE din cauza managementului defectuos al responsabilului de proiect.

Directorul general al CCDJ, Răzvan Avram, a declarat că instituţia pe care o conduce a primit o somaţie, semnată de secretarul general al MIE, Gheorghe Pleşa, prin care CCDJ va trebui să returneze în termen de 30 zile, 11,7 mii euro din totalul de 50 mii euro, care au fost alocaţi prin proiectul PHARE ''Reintegrare socială prin meşteşug''.

Jurist cercetat pentru furtul unei perechi de mănuşi

Un bărbat din Galaţi, de profesie jurist, este cercetat penal după ce a sustras o pereche de mănuşi de damă dintr-un complex comercial. Inspector principal Cristina Stoian, ofiţer de presă al IPJ Galaţi, a declarat că o echipă operativă a Secţiei 5 poliţie Galaţi l-a identificat pe Toma N., de 57 ani, din Tecuci, de profesie jurist, fără antecedente penale, care a sustras din incinta unui complex comercial din Galaţi o pereche de mănuşi din piele, pentru dame, în valoare de 600.000 lei.

Două Mercedes-uri în flăcări

Două maşini marca 'Mercedes' au ars simultan, în două locuri diferite din Galaţi, în noaptea de miercuri spre joi. Potrivit datelor furnizate de dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, cele două autoturisme, parcate în zonele stadionului 'Ancora' şi Baia Comunală au luat foc în acelaşi timp şi, cu toate că pompierii militari au intervenit, acestea au ars în proporţie de 90 la sută.

Acuzată de furtul unei adeverinţe de handicapat

O gălăţeancă de 53 ani este acuzată de poliţiştii vrânceni de furt şi fals în acte, după ce a fost prinsă în Gara Mărăşeşti, în timp fura mai multe cupoane de călătorie gratuită pe CFR şi o adeverinţă de handicapat de la o femeie dintr-o comună vrânceană. 'Gălăţeanca a completat în fals unul dintre cupoanele de călătorie sustrase, urmând să-l folosească pe ruta Focşani-Piatra Neamţ, iar cu ocazia audierilor a declarat, în fals o altă identitate', a declarat inspectorul principal Cristina Stoian, ofiţer de presă al IPJ Galaţi.

Furt de 1,3 miliarde lei la ISPAT Sidex

Poliţiştii gălăţeni au început cercetările pentru aflarea împrejurărilor în care piese metalice în valoare de 1,3 miliarde lei au dispărut din ISPAT Sidex. Inspectorul principal Cristina Stoian, ofiţer de presă al IPJ Galaţi, a declarat că lucrătorii Secţiei 4 poliţie au fost sesizaţi pe 17 februarie, de dispeceratul firmei de pază a combinatului siderurgic, despre faptul că, în perioada 14-16 februarie, în împrejurări necunoscute, din incinta Secţiei TC1 a combinatului au dispărut 10 grupuri de role şi 8 grile răcitor, în valoare de 1,3 miliarde lei.

Transport ilegal de ţigări oprit cu focuri de armă

Poliţiştii de frontieră gălăţeni au reuşit să oprească astăzi un transport ilegal de ţigări, numai după ce au folosit armamentul din dotare. Inspector principal Bogdan Marinovici, purtător de cuvânt al IJPF Galaţi, a declarat că poliţiştii de frontieră gălăţeni au identificat, pe baza unor informaţii prealabile, un autoturism 'Volkswagen Vento', care nu a oprit la semnalele regulamentare ale agenţilor la ieşirea din Galaţi spre Brăila.

Jumătate dintre gardienii publici gălăţeni nu au bacalaureatul

Jumătate dintre cei peste 800 de gardieni publici din Galaţi ar putea rămâne şomeri, după înfiinţarea la 1 aprilie a Poliţiei Comunitare, pentru că nu au bacalaureatul. Şeful Corpului Gardienilor Publici din Galaţi, Costică Turcu, a declarat că din Poliţia Comunitară vor putea face parte numai gardienii care au cel puţin diplomă de bacalaureat dar la nivel local se va încerca însă o variantă de compromis prin care să fie păstraţi şi cei care nu au studiile necesare. '

Oţelul Galaţi a încheiat stagiul de pregătire din Grecia

Echipa de fotbal Oţelul Galaţi a încheiat stagiul de pregătire efectuat timp de două săptămâni la Salonic, în Grecia. Vicepreşedintele clubului, Cătălin Tofan, a declarat că fotbaliştii gălăţeni au disputat în Grecia patru meciuri de verificare, înregistrând trei victorii, respectiv 2-0 cu Iraklis Salonic, 2-0 cu Gloria Bistriţa şi 7-0 cu Arheiras Veria, şi o înfrângere, 0-1, cu Aris Salonic.

A revenit după gratii la câteva ore după ce a fost eliberat

Un tânăr din Galaţi a revenit după gratii la numai câteva ore după ce a fost eliberat, dând spargere la acelaşi apartament pentru care a fost închis. Inspector principal Cristina Stoian, ofiţer de presă al IPJ Galaţi, a declarat că Sorin Răileanu, de 19 ani, a ieşit din penitenciar, luni, 21 februarie, iar după câteva ore a dat o spargere la acelaşi apartament, faptă pentru care fusese condamnat la doi ani închisoare.

Conducere nouă la PD Galaţi

Peste 150 de delegaţi au participat la şedinţa de constituire a Consiliului de Coordonare Local Municipal al PD Galaţi, în urma căreia au fost stabilite noile structuri de conducere. Delegaţii au ales conducerea structurii, formată dintr-un preşedinte şi 10 vicepreşedinţi. Noul preşedinte al organizaţiei municipale PD Galaţi a devenit Mihai Turcu, ales cu 134 voturi pentru şi 44 împotrivă. În afara celor 10 vicepreşedinţi, delegaţii au mai ales un secretar executiv şi un trezorier.