Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

CSM a decis: Toţi au dat telefoane, nimeni nu e vinovat

În şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii de miercuri, 30 noiembrie, vice-preşedintele Liviu Dăscălescu a prezentat concluziile cu privire la anchetele realizate de instituţie referitoare la: dosarul 'Rompetrol', telefonul dat de Adrian Năstase lui Daniel Morar - dosarul 'Zambaccian', discuţiile Ilie Botoş - Ion Iliescu, dosarul 'Cocaina'. În dosarul 'Rompetrol', telefonul dat de premierul Călin Popescu Tăriceanu lui Ilie Botoş nu a influenţat în nici un fel ancheta în desfăşurare, a precizat Liviu Dăscălescu. Reprezentantul CSM a mai argumentat decizia forului prin aceea că procurorul general al României, după ce a fost contactat de Tăriceanu, nu a vorbit cu procurorii de serviciu sau de secţie, astfel încât să influenţeze ancheta.

În schimb, procurorul general nu trebuie să-l informeze pe preşedintele României decât cu privire la cauze foarte grave care ţin de competenţa administraţiei rezidenţial, deoarece şeful statului nu are nici o atribuţie în domeniu.

Telefonul dat de Adrian Năstase procurorului general al Departamentului Naţional Anticorupţie, Daniel Morar, are totuşi o simplă problemă de comunicare, în sensul că 'nu oricine în sună pe şeful DNA', a spus Dăscălescu. CSM s-a autosesizat în acest caz.

'Cu toate că se află în Opoziţie, Adrian Năstase are dreptul să se informeze cu privire la un dosar care îl vizează. Totuşi modalitatea de informare aleasă, prin telefon, nu e cea mai fericită', crede reprezentantul CSM. Dăscălescu recunoaşte că Năstase a 'îndreptat' situaţia, solictând Biroului de Presă al DNA de data aceasta informaţii despre dosarul său.

Referitor la convorbirile dintre Ilie Botoş şi Ion Iliescu, subiect comentat pe larg în presă, CSM s-a autosesizat deoarece se menţiona că procurorul general îl suna pe fostul preşedinte din proprie iniţiativă. 'Luând această informaţie brută nu suntem de acord', a mai spus Dăscălescu. Acesta a cerut lui Botoş să precizeze motivele pentru care suna la Palatul Cotroceni în mandatul lui Ion Iliescu.

''Discuţiile mele cu Ion Iliescu nu au fost legate de anumite cauze, ci doar de probleme tehnice şi juridice în legătură cu CSAT'', a spus Botoş. Procurorul general a mai menţionat că i-a cerut preşedintelui de la acea vreme acces la şedinţele CSAT.

domeniu: 
categorie: 
Autor: