Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Cu o lună înainte de aderarea la UE, 40% din populaţia rurală din România nu are surse de apă

'Raportul Global al Dezvoltării Umane', pe anul 2006, arată că România a urcat de pe locul 64, pe locul 60, evoluând astfel din grupul ţărilor cu dezvoltare umană medie, în grupul celor cu dezvoltare umană ridicată, în condiţiile în care 40% din populaţia rurală nu beneficiază de surse de apă sigure. Raportul Global al Dezvoltării Umane, ediţia 2006 , a fost lansat de către Soknan Han Jung, Ambasador ONU şi Reprezentant Rezident PNUD în România, cu ocazia conferinţei 'Fondul Global de Mediu - Resurse pentru mediu şi comunităţi', desfăşurată pe 23 noiembrie.

Soknan Han Jung a declarat: 'În România, aproximativ 92% din populaţia urbană are acces la surse de apă sigure, în timp ce numai 35-40% din populaţia rurală beneficiază de aceleaşi servicii. Judecând însă după progresele rapide pe care România le-a făcut în ultimii ani şi în contextul aderării la UE, suntem siguri că şi în acest domeniu veţi înregistra un succes.'

Prezentă la eveniment, Ministrul Mediului şi Gospodăririi Apelor, Sulfina Barbu, a declarat că susţine organizaţiile neguvernamentale de mediu şi parteneriatul între autorităţi publice, societatea civilă şi operatorii economici pentru a se îndeplini aceste obiective.(Mariana Andronic)

domeniu: 
categorie: 
Autor: