Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Dâmboviţa: De Ziua Naţională, dezinteres din partea autorităţilor

Dezinteres şi banalitate. Aşa poate fi descris programul de desfăşurare al activităţilor dedicate Zilei Naţionale a României întocmit, anul acesta, de Prefectura Dâmboviţa. Nici un simpozion, nici o expoziţie, doar o ceremonie militară şi religioasă, doar depunere de coroane de flori. Pe jumătate de pagină de hârtie este descris cum, timp de 20 de minute, este realizat dispozitivul pentru ceremonie şi participanţii îşi ocupă locurile în dispozitiv. Alt moment important, specificat cu maximă precizie în programul Zilei de 1 Decembrie, este ‘intonarea Imnului de stat al României’, între ora 10.00 şi 10.05, ‘vocal şi instrumental’ – se mai arată în comunicat.

Urmează apoi alocuţiunile autorităţilor locale şi judeţene şi depunerea de coroane şi jerbe de flori… din nou, se specifică precis în program, în ordinea… ‘de precădere’! Manifestările dedicate Zilei Naţionale se vor încheia, la Târgovişte, cu defilarea trupelor militare.

Noroc cu profesorii de istorie de prin şcolile şi liceele târgoviştene care, cu siguranţă, vor rememora acest eveniment de maximă importanţă pentru istoria ţării noastre… Într-o vreme în care Direcţia de Cultură se plânge de lipsă de fonduri, iar Instituţia Prefectului dă dovadă de maximă lipsă de originalitate.

domeniu: 
categorie: