Dan Valentin Fătuloiu- scurtă biografie

Dan-Valentin-FatuloiuDan-Valentin Fătuloiu, Chestor principal de poliţie, Inspector General al Poliţiei Române s-a născut la 27 iunie 1956, în Drobeta Turnu Severin. În perioada 1994-1997 a fost Inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, apoi devenit, între anii 1997-2000, Inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş. Ascensiunea sa continuă. În 2000 este numit Director general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. După patru ani va ocupa, doar pentru un an, funcţia de Director adjunct al Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Ministerul Administraţiei şi Internelor. Iar din 2005 a fost numit Inspector General al Poliţiei Române Printre activităţile sale cele mai importante pot fi amintite următoarele:

Coordonator al Task-Force-ului privind traficul de fiinţe umane la Centrul SECI (Iniţiativa de Cooperare Sud-Est Europeană - Centrul Regional pentru combaterea criminalităţii transfrontaliere).

Coordonator naţional al Comitetului Inter-Ministerial pentru prevenirea şi combaterea traficului de fiinţe uman.

UNODC(United Nations Office o­n Drugs and Crime) - Întărirea capacităţii de colectare şi analiza informaţiilor infracţionale - Manager de proiect pentru implementarea în structurile de combatere a crimei organizate.

Coordonator naţional al proiectului de cooperare româno-britanic REFLEX, proiect referitor la înfiinţarea unei baze de date naţionale despre traficul de fiinţe umane şi proiectul RIPE referitor la analiza informaţiilor şi managementul informatorilor;.

Coordonator de proiect - Proiect de cooperare cu USA - Secret Service în domeniul criminalităţii informatice;

Coordonator Internaţional al Operaţiunilor MIRAGE I, II şi III între anii 2002 şi 2004 desfăşurate sub egida SECI - Centrul Regional pentru Combaterea criminalităţii trans-frontaliere;

Desemnat membru CAHTEH - Comitetul Ad-Hoc de Acţiune împotriva Traficului de Fiinţe Umane de pe lângă Consiliul Europei; Nominalizarea sa în funcţia de Şef al Biroului ataşatului afacerilor interne în Statele Unite ale Americii nu este deloc întâmplătoare. Dan Valentin Fătuloiu a fost absolvent al modulului de instruire privind managementul operaţiunilor sub acoperire organizat de Ambasada SUA, Departamentul Securităţii Interne, noiembrie 2004.

De asemenea, a primit recomandare din partea preşedintelui american George Bush pentru excelenta cooperare cu USA-Secret Service în domeniul criminalităţii informatice şi pentru alte proiecte dezvoltate în colaborare cu alte agenţii de aplicare a legii din SUA pe linia combaterii traficului de fiinţe umane.

Pe aceeaşi temă:
Fătuloiu, numit Şef al Biroului ataşatului afacerilor interne în SUA

domeniu: 
categorie: