Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Dan Voiculescu: Apel catre România Tăcută

Senatorul Dan Voiculescu adresează un mesaj României profunde, României care, până astăzi, a suferit în tacere, a pierdut, a fost umilită, uitată şi sacrificată. Un mesaj pentru România Tăcută. El crede în capacitatea acestei Românii de a-şi recâştiga demnitatea şi drepturile sale legitime.

Redăm integral textul apelului lui Dan Voiculescu

Apel catre Romania Tacuta

Traim intr-o tara mutilata. O tara desfigurata de ura, incompetenta si impostura. O tara in care valorile veritabile sunt umilite, izolate si condamnate.

Traim intr-o tara aflata sub ocupatie. Sub ocupatia agresivitatii, a prostiei si a nedreptatii.

Trebuie sa ne eliberam tara. Putem sa ne recuperam respectul. Avem obligatia de a ne redescoperi valorile.

Economia Romaniei poate fi prospera. Sistemul de educatie poate fi competitiv. Sistemul de sanatate poate fi modern si eficient. Securitatea sociala a cetatenilor romani poate fi garantata. Romania are un potential economic si cultural semnificativ, are resurse uriase de inteligenta.

Este insa necesar ca acest potential si asemenea resurse sa fie responsabil administrate.

Din pacate, in ultimii ani, Romania a fost guvernata discretionar si iresponsabil. Nivelul de trai s-a redus constant. Doar in ultimii doi ani, veniturile populatiei au scazut, in medie, cu aproape 40%, s-au inchis peste 250 de scoli, peste 100 de unitati sanitare, au fost falimentate peste 100.000 de intreprinderi mici si mijlocii, iar datoria publica a crescut cu peste 20 de miliarde de euro. Pensionarii, mamele, nou-nascutii, artistii, militarii, medicii, profesorii au fost sistematic umiliti de un regim politic agresiv si obtuz.

E timpul ca societatea sa reactioneze. A venit momentul ca oamenii cinstiti sa determine o schimbare majora, sa indeparteze ireversibil actualul regim politic, care nu mai poate asigura respectarea drepturilor fundamentale la viata, la un trai decent, la sanatate.

Am trait prea mult intr-un sistem marcat de coruptie, violenta si frica.

Iar liderul absolut al acestui sistem discretionar, creatorul acestui mecanism care erodeaza esenta natiunii romane, sursa conflictului permanent care dezintegreaza societatea noastra a fost, in ultimii 7 ani, chiar presedintele Romaniei, Traian Basescu.

Presedintele Traian Basescu avea obligatia constitutionala de a asigura „buna funcţionare a autorităţilor publice” (art.80, alin.2 Constitutia Romaniei) – si-a incalcat grav aceasta obligatie, atacand constant institutii fundamentale ale statului roman, precum Inalta Curte de Casatie si Justitie, Consiliul Superior al Magistraturii si Parlamentul Romaniei.

Presedintele Traian Basescu avea obligatia constitutionala de a exercita  „funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate”  (art.80 alin.2 din Constitutia Romaniei) – asumandu-si rolul neconstitutional de „jucator”, nu de „mediator”, Traian Basescu si-a incalcat grav si aceasta obligatie, devenind o sursa de conflict permanent, creand tensiuni intre diverse categorii socio-profesionale, pornind un razboi absurd impotriva societatii romanesti, de la nou-nascuti la pensionari.

Presedinte Traian Basescu avea obligatia constitutionala de a veghea la „respectarea Constitutiei” (art.80 alin.2 din Constitutia Romaniei) – Traian Basescu a incalcat si aceasta obligatie constitutionala promovand un proiect de revizuire a Constitutiei declarat neconstitutional prin decizia Curtii Constitutionale. Sfidand aceasta decizie si, implicit, Constitutia Romaniei, Traian Basescu a continuat sa sustina proiectul neconstitutional, trimitandu-l Parlamentului Romaniei spre dezbatere si adoptare.

In ciuda acestor grave incalcari ale legii fundamentale, in actualul cadru constitutional demiterea presedintelui Traian Basescu nu poate fi initiata de catre cetateni.

Presedintele Romaniei se ascunde de vointa poporului in spatele unei majoritati parlamentare nelegitime, care nu reflecta rezultatul votului liber exprimat.

In asemenea conditii, dupa 7 ani de incalari constante ale Constitutiei, comise chiar de cel care avea obligatia sa vegheze la respectarea legii fundamentale, consider ca societatea civila este singura care poate determina, credibil si consistent, o schimbare fundamentala de sistem.

In consecinta, propun  demararea unei actiuni cetatenesti de strangere de semnaturi pentru a revizui Constitutia Romaniei in trei puncte esentiale:

Pentru a asigura controlul natiunii asupra institutiilor statului, pentru a respecta suprematia vointei natiunii, propun ca procedura suspendarii presedintelui sa poata fi declansata si la initiativa a un milion de cetateni romani cu drept de vot. Vocea poporului trebuie ascultata.

Pentru a combate eficient coruptia, propun sa se mentioneze explicit in Constitutie dublarea limitelor pedepselor prevazute de legea penala pentru infractiunile comise de persoane aflate in exercitarea unei functii publice.

Pentru a proteja viata, siguranta si sanatatea cetatenilor, propun ca maximul pedepselor prevazute pentru infractiunile de omor deosebit de grav, trafic de droguri si pedofilie sa fie detentiunea pe viata, fara posibilitatea reducerii pedepsei pe parcursul executarii. Gravitatea extrema a acestor infractiuni legitimeaza includerea regimului sanctionator chiar in textul Constitutiei.

500.000 de cetateni cu drept de vot pot initia revizuirea Constitutiei – art.150 din Constitutia Romaniei.

Cred in puterea romanilor de a se mobiliza pentru a-si apara drepturile, pentru a recastiga demnitatea confiscata de un regim politic autoritar, cred in capacitatea romanilor de a lupta pentru a redobandi dreptul la speranta, dreptul la o viata decenta, dreptul de a fi cetatenii unui stat corect si prosper.

Cred ca fiecare dintre noi are datoria de a reactiona, de a incerca sa indeparteze sursa raului, folosind toate mijloacele legale de care dispune. Nu trebuie sa ne fie frica! Mandatul acestui regim politic se poate termina chiar in acest an.

Orice voce publica, care se va implica si va sustine acest demers, va contribui direct si concret la o schimbare fundamentala in destinul Romaniei.

Romania Tacuta trebuie sa vorbeasca.

domeniu: 
categorie: