Daniel Drăgan şi cărţile sale

Joi 2 iulie  2009, la ora 11,30, la Casa Municipală de Cultură din Roşiorii de Vede va avea loc o Şezătoare literară dedicată scriitorului Daniel Drăgan şi cărţilor sale.

d drag 
Daniel Drăgan

Participă: Mona Mamulea, cercetător la Institutul de Filosofie al Academiei Române, scriitorii Constantin T. Ciubotaru, Liviu Comşia şi Daniel Drăgan, împreună cu membrii Societăţii Culturale Mileniul 3.

„După 30 de cărţi bine primite de critica literară, Daniel Drăgan, un prozator la apogeul maturităţii artistice revine cu «Umbra Marelui Protector», un roman surprinzător şi fermecător. Este o carte grea de sensuri, în care ce este tragic se amestecă cu ceea ce este satiric, dimensiunea realistă necruţătoare cu o dimensiune fantastică, cu o anume filosofie deci cu proiecţie metafizică. E o carte pe care un scriitor n-o reuşeşte decât după ce a traversat un lung şi foarte complicat şir de experienţe anterioare.” (Mihail Diaconescu).

fantoma

Cele mai recente volume ale scriitorului Daniel Drăgan sunt „Fantoma”, culegere de schiţe, nuvele şi povestiri, cu o prefaţă de Adrian Lesenciuc şi „Zodia interogaţiei”, 20 de interviuri din revista „Astra”, amândouă apărute la Editura Fundaţiei Culturale Arania în 2009.

zodia
domeniu: 
categorie: