Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Daniel HOGNOGI

Timiş: Întâlnirea preşedintelui CJT cu membri ai Clubului Oamenilor de Afaceri Germani

Constantin Ostaficiuc, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanţi ai conducerii Clubului Oamenilor de Afaceri Germani şi anume: Peter Hochmuth – directorul financiar al Continental Automotive Products şi, de asemenea, preşedinte al respectivului Club, Jorg Stratmann, manager general al Siemens VDO Automotive SRL şi cu Cristian Muntean, reprezentantul Biroului economic al judeţului Timiş în landul Renania Palatinat.

'Michelin' va verifica presiunea la Timişoara

Luni, 20 septembrie, compania „Michelin România“ S.A. va lansa la Timişoara programul de susţinere a siguranţei în traficul rutier „Michelin verifică presiunea“. În cadrul acestui program, participanţii la traficul rutier vor putea beneficia de verificarea şi ajustarea gratuită, de către specialiştii companiei, a presiunii anvelopelor. În standul „Michelin“ de la stadionul „Dan Păltinişan“, între orele 9 şi 18, şoferii vor primi, în plus, sfaturi de la specialişti privind starea anvelopelor lor.

Seminar la Timişoara despre finanţarea afacerilor

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara organizează pentru 22 septembrie, de la ora 9,30, la sediul său din Piaţa Victoriei nr. 3, seminarul intitulat „Finanţarea afacerilor pe piaţa de capital“, o acţiune din cadrul proiectului „Financial Market Reform in Romania“, care este sponsorizat de către Agenţia Americană de Dezvoltare Internaţională – USAID. Obiectivul întâlnirii îl constituie prezentarea mecanismelor de finanţare a companiilor pe piaţa de capital din România prin oferta publică de acţiuni şi obligaţiuni.

În octombrie, la Timişoara, o posibilă conferinţă euroregională

Zsolt Kasa, reprezentantul judeţelor româneşti în cadrul Euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa, a fost la Szeged, la sediul Societăţii de Utilitate a DKMT pentru a discuta organizarea, la Timişoara, în perioada 14-15 octombrie, a celei de-a II-a 'Conferinţe privind elaborarea strategiei de dezvoltare a Euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa', informează Jana Lavrits, purtătoarea de cuvânt a Consiliului Judeţean Timiş.

La Timişoara - centru de testare a competenţelor lingvistice

„City & Guilds Pitman Qualifications“ din Marea Britanie, cel mai mare centru de certificare lingvistică vocaţională, le oferă celor interesaţi oportunităţi la nivel internaţional. Testările şi examenele sunt moderne, relevante pentru competenţele necesare la locul de muncă. Certificatele sunt recunoscute la nivel internaţional.

Examinarea oferă o modalitate prietenoasă de testare a nivelului de cunoaştere a limbii engleze. Candidaţilor li se permite folosirea dicţionarelor atât la proba scrisă, cât şi la cea orală.

Seminar la Timişoara despre valorificarea invenţiilor

Sub tutela Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara – Secţiunea competitivitate (productică, inventică, mediu, calitate), a Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci şi a Universităţii Politehnica Timişoara, la sediul din Piaţa Victoriei nr. 3 al C.C.I.A.T. se va desfăşura joi, 30 septembrie, de la ora 12, seminarul intitulat „Evaluarea şi valorificarea invenţiilor brevetate în România şi Uniunea Europeană“. Cu acest prilej, spun organizatorii, vor fi prezentate principii şi proceduri de lucru propuse a fi dezvoltate în cadrul proiectului nr.

Seminar la Timişoara despre finanţări

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara organizează pentru 22 septembrie, de la ora 9,30, la sediul său din Piaţa Victoriei nr. 3, seminarul intitulat „Finanţarea afacerilor pe piaţa de capital”, o acţiune din cadrul proiectului „Financial Market Reform in Romania“, care este sponsorizat de către Agenţia Americană de Dezvoltare Internaţională – USAID. Obiectivul întâlnirii îl constituie prezentarea mecanismelor de finanţare a companiilor pe piaţa de capital din România prin oferta publică de acţiuni şi obligaţiuni.

Inaugurarea unei lucrări rutiere în Timiş

Mâine, 16 septembrie, la ora 11, în prezenţa lui Matei Suciu, subprefectul de Timiş, şi a unor reprezentanţi ai Direcţiei de Integrare Europeană din cadrul Prefecturii judeţului Timiş va avea loc inaugurarea lucrării „Amenajare drum comunal DC 192 Giulvăz - Crai Nou”. Investiţia a fost finanţată prin Programul SAPARD, iar evenimentul va fi marcat la sediul Primăriei Giulvăz, precizează biroul de presă al Prefecturii. Valoarea contractata a proiectului a fost de 30.016.985.793 de lei, acesta derulându-se pe o perioadă de 13 luni.

Din activitatea Consiliului Judeţean Timiş

Membrii Comisiei pentru sănătate şi protecţie socială s-au întrunit astăzi pentru a discuta rectificarea bugetul propriu pentru domeniul protecţiei sociale şi proiectul de hotărâre privind propunerea de actualizare a componenţei Comisiei Anti-Sărăcie şi Promovare a Incluziunii Sociale a judeţului Timiş. Ieri, la sediul Palatului Administrativ, a avut loc o şedinţă de instruire pe probleme legate de stare civilă, organizată de Serviciul de specialitate al CJT.

Evaziunea fiscală în Timiş

În luna august 2004, Structura de administrare fiscală Timiş – Activitatea de control fiscal a desfăşurat 209 acţiuni de specialitate, la 203 de agenţi economici, din care: una la instituţii publice, patru la societăţi comerciale cu capital integral de stat, patru la societăţi mixte (trei cu capital român şi străin şi una cu capital de stat şi privat), 185 la societăţi cu capital integral privat, 12 la asociaţii şi fundatii şi trei la persoane fizice.

Cinci noi proiecte ale CL Timişoara

La nivelul Primăriei Municipiului Timişoara au fost redactate recent cinci noi proiecte de hotărâre de interes local, care vor fi discutate în perioada următoare în plen de către consilierii municipali: 1. Proiect de hotărâre privind premierea antrenorului Boici Ioan cu suma de 50.000.000 de lei pentru rezultatele obţinute la Jocurile Olimpice de la Atena 2004 de către gimnastul timişorean Potra Daniel
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de fezabilitate şi realizarea investiţiei 'Lucrări de construcţii Centru RFM la Spitalul de boli infecţioase Victor Babeş'

Fostul secretar executiv al PSD Timiş a demisionat

Spre surpriza liderului PSD Timiş, fostul ministru al agriculturii, Ilie Sârbu, la reuniunea de marţi, 14 septembrie, a delegaţiei permanente a PSD Timiş, Eugen Milutinovici, fostul secretar executiv al organizaţiei judeţene PSD Timiş, şi-a prezentat demisia, scriu astăzi publicaţiile timişorene. Acest lucru cu toate că Sârbu i-a solicitat doar să-şi clarifice situaţia referitoare la unele anchete. Ediţia de vest a „Evenimentului zilei“ consideră că demisia pare a fi o consecinţă a faptului că mai mulţi apropiaţi ai acestuia şi-au pierdut funcţiile.

Protecţia consumatorilor în Timiş

În perioada 1 ianuarie-31 august 2004, la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Timiş s-au înregistrat 1 222 de reclamaţii, din care 245 la produsele alimentare, 246 la cele nealimentare, 341 la servicii, iar diferenţa, la diverse. Din total, 1 151 au fost primite direct la O.J.P.C. Timiş, 47 prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (A.N.P.C.) şi restul prin Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor.

Reabilitarea faţadelor clădirilor istorice timişorene

Primăria Timişoara a solicitat ajutor din partea Guvernului Germaniei. În cursul acestei săptămâni se află în oraşul de pe Bega, la invitaţia Primăriei Timişoara, o delegaţie de experţi ai GTZ (Societatea Germană pentru Colaborare Tehnică a Guvernului Germaniei), pentru a lua legătura cu reprezentanţii instituţiilor, asociaţiilor profesionale, cu potenţiali investitori, interesaţi în programul de reabilitare a faţadelor clădirilor din centrul istoric al Timişoarei.

Parc de Sculptură Monumentală la Caransebeş

Caransebeşul are programate pentru vineri, 17 septembrie, două acţiuni culturale deosebite. Pe de-o parte, vernisarea Parcului Internaţional de Sculptură Monumentală din Teiuş-Caransebeş – la ora 17, iar pe de altă parte, lansarea cărţii „Pe drumul de la Mancha – Exerciţii de disidenţă universală“ a lui Bata Marianov – la ora 18, la Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă, volum apărut la Editura „Marineasa“ din Timişoara.

Din programul Consiliului Judeţean Timiş

Membrii Comisiei pentru administraţie publică locală au decis ca începând cu această săptămână, să se deplaseze în teren, la cele 12 comune nou înfiinţate pentru o analiză la zi a problemelor acestora, în special a situaţiei clădirilor şcolilor din respectivele localităţi. Astăzi, membrii Comisiei vor fi prezenţi în următoarele localităţi: Dudeştii Noi, Gottlob, Şandra, Saravale, Iecea Mare şi Tomnatic.

În Timiş, întâlniri de consiliere cu primarii

Consiliul Judeţean Timiş a programat, pentru mijlocul lunii septembrie, o serie de întâlniri de consiliere cu primarii şi contabilii şefi din primării, întâlniri organizate pe centre zonale. Astfel, precizează Jana Lavrits, purtătoarea de cuvânt a CJT, în 14 septembrie, la sediul Palatului Administrativ, va avea loc o şedinţă cu primarii din 21 de localităţi din zona Timişoara şi anume: Gătaia, Recaş, Becicherecu Mic, Birda, Bogda, Cărpiniş, Cenei, Checea, Dudeştii Noi, Fibiş, Ghilad, Giera, Iecea Mare, Maşloc, Moraviţa, Parţa, Pădureni, Peciu Nou, Pişchia, Sânandrei şi Şandra.

Bani pentru repararea şcolilor timişene

Consiliul Judeţean Timiş a solicitat tuturor primăriilor comunale informaţii privind lucrările de reparaţii la şcoli şi grădiniţe. În urma centralizării datelor furnizate de primării, se spune într-un comunicat de presă, au rezultat următoarele aspecte: 20 de primării şi-au propus să realizeze lucrări de reparaţii la şcoli şi grădiniţe, dispunând de fondurile necesare; 46 de primării pot aloca sume parţial din valoarea devizelor estimative propuse; 11 primării nu au asigurată finanţarea pentru reparaţiile necesare.

Granturi pentru idei de afaceri

Iniţiativa Central Europeană a lansat un apel la propuneri care vizează sprijinirea valorificării ideilor de afaceri cu un potenţial ridicat de creştere, în special pentru furnizarea de sprijin pentru comercializarea rezultatelor obţinute prin proiectele de cercetare anterioare. Solicitanţi pot fi cercetători din Albania, Belarus, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Macedonia, Moldova, România, Ucraina şi Serbia şi Muntenegru. Se acodă finaţări de 10 000 de euro care vor fi utilizaţi pentru realizarea studiilor de fezabilitate.

TMBASE - Festival de Muzică Electronică Urbană la Timişoara

În perioada 14-16 octombrie 2004, la Timişoara va avea loc cea de-a şaptea
ediţie a Festivalului de Muzică Electronică Urbană TMBASE, cel mai important
eveniment de acest gen din România. La fel ca anul trecut, evenimentul se va desfăşura într-un complex de hale industriale, în care organizatorii intenţionează să amenajeze două scene, una pentru DJ, iar alta pentru formaţii live.

Liderul filialei PRM din Timiş acuză PSD că 'fură în draci'

În ultima perioadă, pe colegii săi din Camera Deputaţilor i-ar interesa doar competiţia din partid.
Lipsa în grup de la şedinţele din comisiile parlamentare a parlamentarilor partidului de guvernământ l-a dus pe Mircea Purceld, preşedintele filialei din Timiş a Partidului România Mare, la concluzia că mai degrabă este vorba de interesul pentru competiţia din partid.

Timişul şi cooperarea transfrontalieră

Şedinţă de lucru în cadrul Phare CBC 'Sistem informatic de cooperare interinstituţională în reţea, la nivelul administraţiei publice judeţene şi locale, pentru dezvoltare şi promovare economică şi interculturală în regiunea transfrontalieră Timiş - Csongrad' Astăzi, 13 septembrie, la sediul Palatului Administrativ din Timişoara va avea loc şedinţă de lucru în cadrul proiectului Phare CBC 'Sistem informatic de cooperare interinstituţională în reţea, la nivelul administraţiei publice judeţene şi locale, pentru dezvoltare şi promovare economică şi interculturală în regiunea transfrontalieră T

Petiţii la Fiscul timişean

Pe semestrul l 2004 au fost adresate de 59.786 de cereri, reclamaţii, sesizări sau propuneri. La nivelul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timiş şi al unităţilor sale teritoriale (administraţiile finanţelor publice ale municipiilor Timişoara şi Lugoj, cele ale oraşelor Buziaş, Deta, Făget, Jimbolia şi Sânnicolau Mare), activitatea privind primirea, repartizarea, circuitul şi soluţionarea petiţiilor adresate de cetăţeni este organizată şi se desfăşoară potrivit prevederilor O.G. nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, aprobată prin Legea nr.

La Timişoara, parteneriat de afaceri româno-austriac

Camera de Comerţ, Industrie si Agricultură Timişoara, în colaborare cu Biroul Consilierului Comercial al Ambasadei Austriei la Bucureşti, au organizat pentru astăzi, 13 septembrie, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timişoara, un parteneriat de afaceri româno-austriac. Cele 20 de firme austriece participante sunt interesate în identificarea de parteneri români pentru derularea unor activităţi de producţie, joint-venture, comerţ sub diferite forme.

Palatul Baroc din Timişoara, o problemă pentru edili

La sediul Palatului Administrativ din Timişoara a avut loc o întâlnire pe tema Palatului Baroc, la care au participat: preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, directorul general al Ministerului Culturii şi Cultelor, Francesco Heinerich, reprezentanţi ai firmei PRODIT SRL (proiectant), ai CASTRUMTIM SRL (constructor) şi şefi de servicii din CJT.

La Timişoara, colectare selectivă a deşeurilor

Prin HCL nr. 53/2004 s-a aprobat Regulamentul de colectare selectivă a ambalajelor şi deşeurilor de ambalaje de la populaţia municipiului Timişoara, precizează primarul Gheorghe Ciuhandu. Scopul acestei activităţi îl reprezintă reducerea cantităţii de deşeuri, destinate depunerii definitive precum şi reutilizarea, recuperarea, reciclarea şi valorificarea energetică a materialelor cu potenţial energetic mare. Pentru înlocuirea vechilor containere selective din metal SC RETIM SA a achiziţionat în luna august un număr de 240 containere, cu o capacitate de 1,1, mc.