Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Decizie surprinzătoare: PNL cere retragerea trupelor româneşti din Irak

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat astăzi că intenţionează să solicite CSAT să retragă trupele militare ale României din Irak. Biroul Permanent Central al PNL a adoptat propunerea şi l-a mandatat pe ministrul Apărării Teodor Atanasiu facă demersurile necesare la CSAT, informează AMOS News. Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, după şedinţa conducerii liberale, că această măsură retrageri trupelor din Irak trebuie luată pentru că efortul financiar pentru participarea la operaţiunile militare aceea zonă este foarte mare pentru România.

"Am sprijinit propunerea pe care a făcut-o ministrul Atanasiu şi Biroul Permanent Central al Partidului Naţional Liberal a votat în unanimitate să dăm mandat ministrului să solicite CSAT retragerea participării noastre în Irak", a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu, la finalul unei reuniuni extraordinare a PNL.

Liderul PNL a declarat că ţara noastră trebuie să se orienteze spre priorităţile interne. El spune că acestă măsură nu trebuie să fie surprinzătoare, pentru că prezenţa trupelor în Irak este nepopulară şi trebuie ţinut cont şi de aceste considerente. Primul ministru a precizat că România va continua să-şi asume obligaţiile de ţară membră NATO, dar îşi va încheia misiunile în celelalte teatre de operaţiuni.

"Pierderile de militari încep să devină îngrijorătoare şi ele sunt însoţite şi de un număr din ce în ce mai mare de oameni care rămân invalizi pe viaţă. În al doilea rând, se constată o tendinţă la nivelul statelor europene de retragere a trupelor: Franţa şi Germania nu au avut niciodată o participare pe teatrele de operaţiuni din zona Orientului Mijlociu, Spania a luat deja, de o bună bucată de vreme, decizia de a se retrage, Bulgaria la fel, Italia la fel",  a mai declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

Ministrul Apărării Teodor Atanasiu a declarat că, din Irak, vor fi retraşi 890 de militari români.

domeniu: 
categorie: