Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Declaraţia MAE rus referitoare la actul terorist de la Groznâi - 27.12.2002

'Teroriştii rămaşi în Republica Cecenă a Rusei au arătat încă o dată că se constituie într-un detaşament al internaţionalei teroriste mondiale'. 'Obiectivul ultimei lor sângeroase ticăloşii săvârşite l-a constituit de această dată Casa Guvernului de la Groznâi, zeci de oameni paşnici.
'Asemenea acte nu pot servi nici unei cauze, ci aduc suferinţe în plus acestei regiuni care şi fără ele a avut multe prea multe de îndurat' – se spune în mesajul adresat de Secretarul general al ONU preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, în legătură cu această crimă.

Acţiunea teroristă împotriva Guvernului Republicii Cecenia a dat pe faţă adevăratele scopuri ale bandiţilor şi ale protectorilor lor: să-i înspăimânte pe toţi cei ce muncesc pentru restabilirea vieţii paşnice pentru poporul cecen, să zădărnicească procesele de normalizare a situaţiei din republică, care acumulează forţă şi sunt din ce în ce mai mult sprijinite de populaţia acesteia. Acest lucru nu le va reuşi.
Fără nici un fel de îndoială, cele petrecute sunt o reacţie a terorismului internaţional la linia consecventă urmată de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi de conducerea rusă pentru reglementarea politică a situaţiei din Cecenia.
Monstruoasa crimă de la Groznâi arată în mod convingător că activitatea teroriştilor din Cecenia este o continuare a provocării teroriste globale. Criminalii internaţionali folosesc metode bine puse la punct în alte zone ale lumii.
Pe de altă parte, a ieşit la iveală că din recent descoperitele celule ale 'Al-Qaeda' fac parte rebeli care şi-au făcut 'rodajul' în Cecenia.
O luptă eficientă cu această reţea internaţională este posibilă doar cu eforturi unite, renunţând la stereotipurile politice perimate şi la standardele duble, inclusiv în problemele asigurării iminenţei sancţionării teroriştilor'.

domeniu: 
categorie: