Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Declaraţiile premierului cu ocazia vizitei la Hidroelectrica Livezeni-Bumbeşti

'Lăsând gluma la o parte, mi se pare că un proiect de 150 de milioane de dolari reprezintă un proiect de care merită să ne bucurăm şi care merită să fie salutat, pentru că, în afară de ceea ce va însemna ca locuri de muncă, până la 1000 de locuri de muncă într-o anumită perioadă, acest proiect va însemna o investiţie care va dezvolta numeroase şanse şi oportunităţi'. Adrian Năstase: 'Dragi prieteni, Doamnelor şi domnilor,
Mă bucur foarte mult să particip astăzi, împreună cu dv., la un moment care probabil, peste ani, va fi considerat istoric. Unii au participat, probabil, în urmă cu mulţi ani, la lansarea unui alt proiect Bumbeşti-Livezeni. Acum, lansăm un proiect Livezeni-Bumbeşti, ceea ce arată şi continuitate, dar în acelaşi timp, şi schimbare. Lăsând gluma la o parte, mi se pare că un proiect de 150 de milioane de dolari reprezintă un proiect de care merită să ne bucurăm şi care merită să fie salutat, pentru că, în afară de ceea ce va însemna ca locuri de muncă, până la 1000 de locuri de muncă într-o anumită perioadă, acest proiect va însemna o investiţie care şi va dezvolta numeroase şanse şi oportunităţi.
Cred, de aceea, că acest moment în care nu facem decât să semnalăm începutul unui proiect, reprezintă şi o etapă de relansare, prin investiţii, a sectorului energetic. Vreau să vă anunţ, în premieră, că în perioada următoare va fi lansat un proiect de aproximativ 500 de milioane de dolari pentru modernizarea centralei de la Rovinari. A fost semnat memorandumul chiar astăzi. Noi ar trebui să ştim să creăm la nivel politic cadrul necesar pentru ca astfel de proiecte să se realizeze şi aceasta este ceea ce încercăm să facem, să convingem mari firme din străinătate să vină aici, să aducem bani pentru a sprijini proiecte, să convingem Hidroelectrica să investească în propria sa modernizare şi, din acest punct de vedere, cred că decizia luată astăzi este una foarte bună. Ce vom face în continuare? În primul rând, să ne ţinem de cuvânt. Am văzut graficele. Sper ca ele să fie respectate.
Hidroelectrica este o firmă foarte serioasă şi care îşi poate permite să realizeze din propriile sale fonduri aceste investiţii. Nu va fi în pierdere. Este vorba de un proiect care va aduce şi o mai bună organizare a zonei, în acelaşi timp, mai multă energie şi mai ieftină, pentru că una dintre problemele noastre în viitor în competiţia europeană va fi aceea de a asigura cât mai multă energie care să fie produsă la costuri cât mai mici.
De aceea, orice proiect în domeniul hidroenergetic sau aproape în oricare domeniu este un proiect viabil. Va trebui să vedem cum vom încheia şi unele dintre proiectele începute mai demult, prin concesionare, prin BOT, prin formule care să însemne, până la urmă, şi încheierea operaţiunilor demarate în anumite zone geografice, dar, în acelaşi timp, şi realizarea, finalizarea unor proiecte care vor însemna mai multă energie pentru industria românească, mai multă energie cu costuri mai mici.
Dorim să dezvoltăm sectorul hidroenergetic în continuare. Avem un alt proiect pe zona Olt, pe care încercăm să-l pornim, dar nu vreau acum să vă vorbesc despre alte proiecte, vreau doar să îi salut pe cei care au pus umărul pentru a realiza acest proiect mai vechi şi, în acelaşi timp, de a-l operaţionaliza, de a-l realiza.
Mă bucur să fiu aici cu dv., să vă spun că facem eforturi pentru ca viaţa în România să fie mai bună pentru cât mai mulţi şi, în acelaşi timp, să facem în aşa fel încât să fie mai multe locuri de muncă şi economia funcţioneze. Încercăm să dăm drumul la motoare în mai mare măsură, încercăm să realizăm proiecte importante cu exteriorul, dar mai ales să asigurăm credibilitatea efortului nostru în afară şi să obţinem sau să menţinem încrederea de care ne bucurăm în interior.
Sunt convins că acest efort de solidaritate şi de imaginaţie, va duce la rezultate foarte bune în viitor. Avem o datorie faţă de noi înşine, dar avem o datorie faţă de generaţiile care vor urma, să asigurăm, în primul rând, prin proiecte inteligente, chiar dacă cu investiţii destul de mari, condiţiile pentru ca ei să poată să dezvolte proiecte economice mai ambiţioase decât noi.
Vreau să vă salut încă o dată în numele Guvernului şi să vă asigur de sprijinul nostru permanent. Sunt convins că domnul ministru Dan Ioan Popescu, autorităţile locale, pe care le salut, domnul primar, domnul prefect, ceilalţi colegi şi prieteni, vor face eforturile respective, vor pune umărul la treabă şi vor realiza acest proiect pe care, vă repet, noi la Bucureşti îl vom susţine. Vă mulţumesc.'

domeniu: 
categorie: