Degustare de vinuri la Hotel Marriott's

Asociatia Exportatorilor si Producatorilor de Vinuri va gazdui o degustare de vinuri la Hotel Marriott’s, Sala A Grand Ballroom, luni, 3 octombrie, incepand cu ora 18:30. Oaspeti de onoare ai acestui eveniment vor fi jurnalistii de renume international specializati in domeniul viticulturii si productiei de vinuri, Darrel Joseph, Michael Prònay, si Luzia Schrampf. Vor mai participa, de asemenea, Gheorghe Flutur, Ministrul Agriculturii, si numerosi reprezentanti ai comunitatii diplomatice.

Acesti jurnalisti au venit in Romania pentru a informa lumea despre vinurile din tara noastra. Ei vor petrece cinci zile in care vor vizita producatori romani de vinuri, vor gusta vinuri romanesti si vor calatori in tara pentru a scrie o serie de articole despre Romania pentru publicatiile internationale de specialitate. Aceste vizite le vor oferi ocazia de a degusta vinuri din cele mai bune podgorii, care includ Cramele Halewood, Tohani, Carl Reh, si Printul Stirbei - multe dintre acestea fiind deja notorii in randul cumparatorilor internationali de vinuri si a connoisseur-ilor.

Acest eveniment este sponzorizat partial printr-o finantare din partea Guvernului SUA prin intermediul Agentiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID). Scopul activitatilor USAID este acela de a intensifica vizibilitatea si recunoasterea internationala a vinurilor romanesti, in colaborare cu Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale si cu Asociatia Exportatorilor si Producatorilor de Vinuri. USAID recunoaste potentialul strugurilor ca si culturi alternative care pot aduce venituri suplimentare pentru zeci de mii de mici fermieri.

domeniu: 
categorie: