Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Demnitarii au cheltuit 124 mld lei de la buget pentru deplasări în străinătate

Corpul de Control al Guvernului a prezentat în şedinţa de guvern din 29 iulie a.c. rezultatul verificărilor privind costul transportului aerian al demnitarilor precum şi al personalului de execuţie din ministere şi administraţia publică centrală, în interes de serviciu, suportate din fondurile bugetului de stat. S-a constatat că în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2003, personalul de conducere şi de execuţie din ministere a efectuat, în interes de serviciu, deplasări externe suportate din fondurile bugetului de stat, astfel:

- număr deplasări: 3.031
- număr total zile deplasări: 47.605
- costuri totale deplasări: 123.973.315 mii lei
- buget pe 2003 pentru deplasări: 354.434.853 mii lei

Din verificări a rezultat că toate instituţiile s-au încadrat în bugetul alocat pentru deplasări, unele dintre acestea fiind chiar sub plafonul prevăzut pentru semestrul I.

Dintre acestea, 2.305 deplasări s-au efectuat cu avioanele C.N. Tarom S.A. (75% din totalul deplasărilor cu avionul), pentru care s-a achitat din bugetele ministerelor suma de 38.381.183 mii lei (63% din totalul sume achitate), iar restul de 799 de deplasări (25% din total) s-a efectuat cu zborurile unor companii aeriene străine, pentru care s-a achitat de la bugetele ministerelor suma de 22.691.432 mii lei (37% din totalul sumelor achitate).

Precizăm că, în cazul Ministerului Apărării Naţionale, care deţine ponderea cea mai importantă din totalul deplasărilor şi costurilor, acestea s-au efectuat pentru îndeplinirea obligaţiilor ce revin României ca stat invitat să adere la NATO şi pentru pregătirea specifică a militarilor în vederea îndeplinirii sarcinilor euro-atlantice.

În cazul celorlalte ministere şi autorităţi, ponderea principală a deplasărilor a avut ca destinaţie oraşele în care au sedii principalele instituţii europene, în scopul îndeplinirii obiectivelor de aderare ale României.

domeniu: 
categorie: