Deputatul de Neamţ Dumitru Puzdrea, audiat la CNSAS

La ieşirea de la audieri, Dumitru Puzdrea a declarat că nu a fost ofiţer de securitate, nu a făcut poliţie politică şi nici nu a fost vreodată contactat de fosta Securitate.

Potrivit unor surse apropiate Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, citate de Antena 3, Puzdrea are dosar de reţea.

Dumitru Puzdrea este unul dintre cei mai bogaţi parlamentari. La mijlocul anilor '90, a fost intens acuzat că firma sa, Universal Trade Company, şi-a construit ilegal un centru en-gross, întrucât construcţia a fost ridicată pe conductele de apă ale Bucureştiului.

A intrat în politică în anul 2000 şi a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr.29 Neamţ, pe listele PRM. La alegerile din 2004, tot pe listele PRM, devine din nou deputat.

În 2005, împreună cu grupul Ciontu, părăseşte PRM şi se implică puternic, împreună cu deputatul de Iaşi Anghel Stanciu în înfiinţarea în Neamţ de filiale ale Partidului Popular.

Cum Partidul Popular nu evoluează aşa cum se aştepta iar prietenul său bun, deputatul Stanciu, părăseşte PP pentru PSD, se declară independent, dar se alipeşte Grupului Parlamentar al PD.

De asemenea, convinge doi consilieri locali, foşti PRM, foşti PP, Traian Dumitriu, de la Roman, şi Vasile Apopei, de la Tîrgu Neamţ, să treacă la PD.

În timpul celor două legislaturi ca deputat de Neamţ, a vizitat de doar două ori circumscripţia ai cărei locuitori l-au ales.

domeniu: 
categorie: 
Autor: