Deschiderea simpozionului româno - german 'Aqua Civitas 2004'

Prefectul judeţului Timiş, Horia Ciocârlie, va lua parte mâine la deschiderea simpozionului româno - german 'Aqua Civitas 2004', consacrat modalităţilor de gestionare a resurselor de apă. Lucrările simpozionului se vor derula în perioada 1-2 aprilie, în Sala Expovest a Hotelului Senator. Organizatorii evenimentului sunt: Universitatea Politehnica Timisoara si FH Gelsenkirchen, in colaborare cu European Water Consult si Asociatia Romana a Apei.

Prinicpalele teme care vor fi abordate vizeaza:
- Cadrul legislativ (Programe de finantare ale UE, modele practice);
- Obtinerea, prelucrarea si distributia apei potabile;
- Retele de canalizare si reabilitarea lor;
- Epurarea apei reziduale;

Prefectura judetului Timis, impreuna cu Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala si Agentia Regionala SAPARD, a initiat un program de seminarii, in vederea imbunatatirii activitatii de diseminare a prevederilor Programului SAPARD, pe masurile:

- 1.1 - Imbunatatirea prelucrarii si marketingului produselor agricole
- 3.1 - Investitii in exploatatii agricole
- 3.4 - Dezvoltarea si diversificarea activitatilor economice pentru generarea de venituri si activitati multiple
- 4.1 - Imbunatatirea pregatirii profesionale Seminariile se vor desfasura in cadrul unor intalniri zonale, in organizarea administratiilor locale, dupa urmatorul program:
- 6 aprilie - Comlosu Mare si Carpinis
- 22 aprilie - Belint
- 4 mai - Giera, Foeni, Giulvaz
- 11 mai - Traian Vuia
- 22 mai - Masloc
- 2 iunie - Cenei

Pe aceste masuri pot depune proiecte persoane juridice, respective societati comerciale, asociatii familiale sau asociatii agricole.

De asemenea, Prefectura Timis a solicitat Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala si Biroului Regional SAPARD sa realizeze saptamanal actualizarea bazei de date referitoare la diferitele stadii in care se afla proiectele eligibile depuse in cadrul Programului SAPARD.

Aceste actiuni isi propun sa imbunateasca nivelul de cunoastere in domeniul oportunitatilor de finantare prin programul SAPARD si sa incurajeze initiativele celor care doresc sa acceseze fonduri europene

domeniu: