Deţinutele din Arad şi-au lansat numărul special al revistei 'Blitz Femina'

Marţi, la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, a avut loc un concurs tematic de cunoştinţe religioase, la care au participat toţi deţinuţii. A fost distribuită în toate camerele de deţinere gazeta volantă a deţinuţilor pe luna decembrie, împreună cu numărul special „Supliment de Crăciun“.

Cu sprijinul ONG „Europa pentru Europa“, un grup de deţinute au pregătit un recital de colinde şi obiceiuri de Crăciun. Deţinuţii au susţinut programe cu datini populare de Crăciun şi Anul Nou, cum ar fi, „Capra“, „Ursul“ şi „Pluguşorul“, precum şi un recital de colinde susţinut de un taraf popular format din deţinuţi.

Tot marţi a avut loc şi o expoziţie de obiecte artizanale realizate de deţinuţi, în cadrul activităţilor de terapie ocupaţională, precum şi lansarea numărului special al revistei „Blitz femina“ a deţinutelor din Penitenciarul de Maximă Siguranţă.

Pentru a asigura accesul tuturor deţinuţilor la slujbele religioase oficiate şi la manifestările cultural educative desfăşurate în această perioadă, acestea au fost înregistrate şi se vor transmite în cadrul emisiunilor difuzate prin reţeaua de televiziune cu circuit închis a Penitenciarului.

domeniu: 
categorie: