Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Dictionar medical: Azi, Anemia feriprivă

Anemia feriprivă sau anemia prin carenţă de fier se caracterizează prin nivelul scăzut de hemoglobină din sânge şi este tipul de anemie cel mai des întâlnit in toate categoriile de vârstă.

 

Aşa cum indică şi numele său, anemia feriprivă are drept cauză lipsa de fier din organism. Fierul este necesar producerii de hemoglobină -substanţă care se gaseşte în globulele roşii şi joacă un rol important în transportul oxigenului.

Anemia feriprivă este frecventă în special la femei. Una din 5 femei şi jumătate din gravide suferă de anemie feriprivă. Lipsa de fier din dietă este una din cauzele acestui tip de  anemie.

domeniu: 
categorie: