Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Din activitatea Consiliului Judeţean Timiş

O problemă de rezolvat: facilitarea accesului persoanelor cu handicap în clădirile din patrimoniul acestei instituţii. Preşedintele CJT, Dan Ioan Şipoş, a remis, recent, o adresă instituţiilor aflate în patrimoniul CJT, privitoare la facilitarea accesului persoanelor cu handicap în aceste clădiri. Conform prevederilor OUG 102/1999, instituţiile publice sunt obligate să prevadă facilităţi de acces a persoanelor cu handicap la intrările în sedii. În adresă, se menţionează că asigurarea facilităţile specifice trebuie să se realizeze astfel: accesul persoanelor să fie asigurat la nivelul intrării secundare a clădirii, care prezintă un acces direct din carosabil; instituţiile publice să organizeze în hol un punct 'relaţii cu publicul' care să deservească solicitările persoanelor cu handicap; CJT se va ocupa de amenajarea condiţiilor de acces, exterioare clădirii, în sensul organizării parcării şi a accesului facil a persoanelor cu handicap în incintă.

Preşedintele CJT a remis, ieri, o adresă primarilor din judeţ, privind reglementările din domeniul transportului rutier şi a activităţilor conexe acestora. Dan Ioan Şipoş le-a transmis edililor să stabilească punctele de îmbarcare/debarcare a persoanelor, respectiv staţiile pentru autobuzele sau microbuzele care realizează transportul persoanelor prin servicii regulate în trafic judeţean şi interjudeţean, în toate zonele şi localităţile de pe raza unităţii administrativ-teritoriale.
Situaţia cuprinzând localităţile sau zonele, precum şi adresa sau identificarea locaţiei staţiilor de îmbarcare/debarcare a persoanelor, altele decât autogările, va fi transmisă Serviciului Relaţii Publice din cadrul CJT, până la data de 5 mai.

Conducerea Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului Timiş i-a prezentat, astăzi, preşedintelui Dan Ioan Şipoş un raport privitor la recentul seminar desfăşurat la Poiana Braşov, pe tema 'Obiective, Rezultate, Continuitate', din cadrul Programului World Learning-Child Net. Directorul executiv al Direcţiei, Rodica Bara, a fost prezentă, în perioada 18-21 aprilie, la acest seminar, care a marcat, practic, încheierea celor doi ani de colaborare dintre Program şi instituţiile care au obţinut finanţări de la USAID (Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională), în cadrul primei runde de finanţări, lansată în 2002.

Programul Child Net reprezintă un parteneriat încheiat între USAID România, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului şi Adopţie şi World Learning, ce are ca scop atingerea obiectivelor de reformă a sistemului de protecţie a copilului în România, prin crearea suportului comunitar pentru alternative la instituţii.
În Timiş, au beneficiat de finanţare, în cadrul acestui program, localităţile Timişoara, Jimbolia, Găvojdia şi Nădrag.

domeniu: