Din cauza consilierilor locali, Băile Herculane au pierdut 4,4 milioane de euro

Împotrivirea fără motiv şi din ambiţii oarbe a dus la pierderea unui proiect de 4,4 milioane de euro la Herculane. Primăria Băile Herculane a iniţiat un program prin care se dorea reabilitarea centrului istoric al oraşului. Intitulat chiar aşa, ,,Reabilitarea Centrului istoric al oraşului” programul a fost calculat la valoarea de 4,4 milioane de euro.

Primarul Ioan Oprescu, alături de cei pregătiţi în domeniu, a întocmit studiul de fezabilitate pentru a putea accesa sumele necesare din bănci. Printre altele, în urma lucrărilor de reabilitare, clădirile din centrul istoric al staţiunii urmau să fie refăcute, mobilierul urban schimbat iar circulaţia autovehiculelor deviată pe alte căi. În plus, pe una dintre laturi, proiectul prevedea construcţia unei parcări subterane, lucrare ce avea ca scop eliminarea aglomeraţiei şi mai ales, a problemei parcării autoturismelor turiştilor veniţi în staţiune.

Totul a rămas la stadiul de bune intenţii, deoarece consilierii locali s-au opus acestui proiect, motivul fiind tocmai parcarea subterană care în viziunea lor nu avea nici un rost.

Primarul Ioan Oprescu a spus despre această problemă că de fapt totul este o urmare a intrigilor consilierului Ilie Mihan, contracandidatul său la alegerile de anul trecut. Acesta a reuşit să-i influenţeze pe ceilalţi consilieri locali să voteze împotriva proiectului şi astfel, să afecteze întreg oraşul şi să piardă un proiect de 4,4 milioane de euro.

domeniu: 
categorie: