Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Din octombrie se va circula cu noul metrou Dalia

La sfârşitul lunii octombrie, bucureştenii vor putea circula cu un nou tip de tren de metrou, care va fi pus în funcţiune pe Magistrala a II-a IMGB-Pipera. Trenul Dalia, primul livrat dintr-o serie de 18, a fost executat în întregime în Suedia la firma Bombardier Transportation Sweden AB, în cadrul contractului încheiat cu SC Metrorex SA. Printr-o finanţare a Băncii Europene de Investiţii (BEI), până la sfârţitul anului 2003 pe Magistrala a II-a vor fi introduse încă 17 trenuri noi, care vor fi asamblate la 'Electroputere' Craiova.

Conform acordului de omologare impus de Autoritatea Feroviară Română, înainte de a intra în exploatare permanentă, noul tren trebuie să efectueze 20.000 de km.

Până la această oră Dalia a efectuat 19.500 de km, distanţă pe care a respectat întocmai parametrii incluşi în fişa de prezentare.

Din punct de vedere tehnologic, noul tren are fiabilitate sporită, atât consumul energetic, cât şi costurile de întreţinere fiind diminuate foarte mult.

Pentru a creşte gradul de confort şi siguranţă a călătorilor, cele şase vagoane comunică între ele, iar nivelul zgomotului este redus la aproape jumătate faţă de cel înregistrat la trenul actual.

Achiziţionarea noilor trenuri de metrou de către Metrorex prezintă avantaje şi pentru economia românească, prin crearea de noi locuri de muncă la 'Electroputere' Craiova.

Alte avantaje ar fi implementarea unei tehnologii de ultimă oră în fabricarea trenurilor de metrou şi, nu în ultimul rând, prin posibilitatea asimilării în viitor a pieselor de schimb, inclusiv pentru alte trenuri, la beneficiari externi.

domeniu: 
categorie: