Direcţia Generală de Finanţe Publice Bacău cere falimentul RAFO Oneşti

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bacău (DGFP) a solicitat astăzi Tribunalului Bacău deschiderea procedurii reorganizării judiciare şi falimentul societăţii RAFO Oneşti. Petre Hăineală, directorul DGFP Bacău a precizat că datoria totală pe care RAFO Oneşti o are de achitat la bugetul statului se ridică la 7.673 de miliarde de lei, din care mai bine de 7.200 de miliarde de lei reprezintă creanţe la bugetul de stat iar alte 437 de miliarde datorii la asigurările sociale.

Cererea făcută de finanţiştii băcăuani nu înseamnă în mod automat că 'RAFO' îşi va înceta activitatea şi-şi va lichida patrimoniul, ci îşi va continua activitatea sub supravegherea unui administrator judiciar pe baza unui plan de reorganizare.

Până în toamna anului trecut, RAFO Oneşti a aparţinut omului de afaceri băcăuan Corneliu Iacobov. În prezent, pachetul majoritar de acţiuni este deţinut de firma britanică Balkan Petroleum.

Teodor Cuzino, avocatul Rafo şi al acţionarului majoritar Balkan Petroleum a precizat astăzi că a depus două solicitări de reorganizare judiciară, una din partea acţionarului majoritar, societatea Balkan Petroleum şi cealalată chiar din partea lui Rafo. 'Ambele societăţi au susţinut ca prin aprobarea acestor solicitări să i se dea posibilitatea rafinăriei să-şi continue acticivitatea pentru a putea să-şi majoreze capitalul social, să-şi eficietizeze activitatea şi să-şi îndepliniescă obligaţiile privind pasivul existent. Adică să-şi achite datoriile în primul rând către stat dar şi către ceilalţi parteneri de afaceri. Am depus în sprijinul acestor cereri toate documentele necesare în care am reliefat posibilităţile reale şi concrete de realizare a acestor obiective', a mai declarat Cuzino.

domeniu: 
categorie: