Direcţia Relaţii Publice a MApN şi-a prezentat astăzi bilanţul

Joi, 31 iulie a.c., la sediul Ministerului Apararii Nationale a avut loc, in prezenta secretarului de stat Sorin Encutescu, bilantul activitatilor desfasurate de Directia Relatii Publice in primul semestru al acestui an. Pentru structura M.Ap.N. specializata in domeniul managementului imaginii publice a institutiei militare, primele sase luni ale anului 2003 au reprezentat o etapa importanta de perfectionare in utilizarea cu eficienta a resurselor alocate, pentru o mai buna relationare a armatei cu cetateanul contribuabil la bugetul de stat si cu structurile statului de drept.

Directia Relatii Publice s-a inscris pe deplin in continuarea procesului de reforma a armatei romane, acesta fiind, impreuna cu sustinerea procesului de aderare la NATO, principalele scopuri ale actiunilor de gestionare a imaginii publice a institutiei militare.

In primul semestru al acestui an au fost date publicitatii 202 comunicate de presa, au fost organizate, in Capitala si in teritoriu, 18 de conferinte si briefinguri de presa ale membrilor conducerii M.Ap.N. si s-a raspuns la aproximativ 600 solicitari scrise de informatii referitoare la armata adresate de reprezentantii mass-media structurilor centrale ale ministerului.

Printre obiectivele propuse pentru semestrul al doilea al acestui an se numara participarea la atingerea atingerea obiectivelor stabilite prin 'Planul de aderare', cresterea interoperabilitatii cu structurile similare din tarile membre ale Aliantei Nord-Atlantice, intensificarea informarii interne in armata, pentru o mai buna intelegere a obligatiilor si avantajelor care decurg din aderarea la NATO, elaborarea unui manual de relatii publice.

Si pentru ultimele luni ale acestui an, Directia Relatii Publice si-a propus sa asigure mentinerea increderii si sprijinului public pentru armata la un nivel de cel putin 75%.

domeniu: 
categorie: