Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Dispute aprinse între Registrul Comerţului şi CCIA Bacău

Oficiul Registrului Comerului (ORC) Bacău ar putea să-şi înceteze de luni activitatea în spaţiul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA), dacă nu îşi achită chiria şi nu semnează cu proprietarul imobilului contractele de închiriere. Din luna octombrie a anului trecut, de la preluarea sa de către Ministerul Justiţiei, ORC Bacău şi-a continuat activitatea în spaţiul pe care îl avea amenjat la parterul CCIA. În cele aproape patru luni care au trecut de cînd a avut loc transferul de administraţie, Registrul Comerţului a acumulat datorii către CCIA de peste 600 de milioane de lei. În aceşti bani ar intra chiria pe spaţiu, logistică şi returnarea cheltuielilor pe care le-a făcut Camera pentru buna desfăşurare a activităţii de înregistrare a comercianţilor. Doru Simovici, preşedintele CCIA Bacău, a precizat că a transmis, încă de săptămâna trecută, către ORC şi Tribunalul Bacău documentele necesare funcţionării în continuare a Registrului, care ar trebui să fie semnate până la 31 ianuarie 2003. 'Lor le convine să funcţioneze pe dotarea noastră, cu baza de date construită de noi şi cu personal şcolarizat de Cameră', spune Doru Simovici. Cum notificarea expiră vineri, 31 ianuarie, dacă ONRC nu va da curs cererii, preşedintele Simovici spune că are la îndemână mai multe posibilităţi. 'Vom lua o decizie, care poate fi evacuarea, închiderea sau orice altceva vom crede de cuviinţă, eu şi Colegiul Director al Camerei', mai avertizează Simovici. El precizează că se va alege o variantă care să aibă acoperire juridică. Preşedintele adaugă că nici un contract, prevedere legală sau alt document nu poate opri conducerea Camerei să închidă Registrul Comerţului. Simovici reaminteşte că spaţiul, bunurile şi logistica, aparţin toate Camerei, care poate decide în calitate de proprietar. Oficiile Registrului Comerţului au fost preluate de la camerele de comerţ prin Ordonanţa 129/2002, act normativ caracterizat drept o naţionalizare. După ce au fost trecuţi la Justiţie, şase angajaţi ai registrului băcăuan au demisionat şi s-au angajat la CCIA. Este de aşteptat, aşadar, o migraţie masivă de cadre de la Registru către Camerţ, mai ales că salariile de la CCIA sunt substanţial mai mari. Trecerea în subordinea Ministerului Justiţiei a blocat, în octombrie, activitatea de înregistrare a comercianţilor timp de zece zile.

domeniu: 
categorie: