Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Dispute politice pentru evacuarea unui chiriaş din Bastionul Timişoarei

Aleşii social-democraţi din Consiliul Judeţean Timiş  (CJT) au încercat, la ultima şedinţă în plen, să amâne evacuarea unei firme care aparţine soţului unei consiliere locale PSD din Bastionul Cetăţii, transmite corespondentul Amos News. Clădirea va intra în reabilitare totală din luna martie 2007, pe baza unei finanţări de peste 7 milioane de euro, iar chiriaşii trebuie să evacueze spaţiile în cel mai scurt timp. Printre chiriaşi se află şi Mircea Tonenchi, soţul consilierei municipale de la Timişoara, Eugenia Tonenchi.

Acesta deţine un restaurant în Bastion, pe care nu vrea să îl părăsească, deşi preşedintele CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, spune că societatea funcţionează în ilegalitate, pentru că i s-a terminat contractul de închiriere în luna mai.

Ostaficiuc a fost mandatat de aleşii judeţeni pentru a-i acţiona în instanţă pe chiriaşii care periclitează finanţarea din fonduri Phare, liderul CJT ameninţând că acestor chiriaşi li s-ar putea cere daune de 7 milioane de euro. Decizia liderului CJT a fost fervent contestată de grupul aleşilor PSD, care au cerut ca restaurantul să fie ultimul evacuat, pentru că a făcut investiţii de 200.000 de euro şi a luat şi credit de la bancă pentru a înfrumuseţa localul.

Democraţii i-au acuzat pe social-democraţi că susţin firma pe considerente politice, fapt recunoscut chiar de liderul de grup PSD, Titu Bojin. Aleşii au intervenit, pe rând, pro sau contra evacuării, liberalii fiind cei mai decişi să se acţioneze în instanţă o decizie favorabilă amânării. Votul majorităţii a decis însă păsuirea chiriaşului cu încă o săptămână, timp în care să se încerce, din nou, rezolvarea pe cale amiabilă a diferendului ori acţionarea în judecată.

Mircea Tonenchi este de părere că lucrările la Bastion se pot face doar în afara spaţiului în care a investit sute de mii de euro, aşa cum se procedează şi în alte ţări.

domeniu: 
categorie: 
Autor: