Doar trei puncte pentru sacrificarea mieilor, în Sălaj

În cadrul şedinţei Colegiului Prefectural Sălaj a fost aprobat Programul comun de acţiuni al Serviciilor publice deconcentrate ce se va desfăşura în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).
Instituţiile desemnate în realizarea măsurilor prevăzute în program sunt: Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC), Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi.

În ceea ce priveşte siguranţa alimentelor, reprezentanţii DSP, DSVSA şi CJPC au precizat că s-a încheiat deja un protocol de colaborare între cele trei instituţii, protocol ce prevede controale comune în unităţile care produc sau comercializează produse cu specific pascal.

Virgil Ţurcaş, directorul DSVSA Sălaj, a subliniat faptul că vor fi autorizate temporar trei puncte de sacrificare a mieilor, în perioada 24 martie - 4 aprilie, în localităţile Hereclean, Jibou şi Şimleu Silvaniei. El a mai spus că orice primărie din judeţ poate solicita autorizarea suplimentară a unor puncte de abatorizare, cu respectarea unor condiţii, precum existenţa apei curente (inclusiv apa caldă), a unor padocuri pentru preluarea mieilor, dar şi a unui sistem de colectare a deşeurilor rezultate.

Privitor la măsurile de siguranţă şi ordine publică, reprezentanţii Poliţiei şi Jandarmeriei au precizat că în perioada sărbătorilor pascale vor fi suplimentate efectivele pe principalele artere din zonele lăcaşelor de cult şi a obiectivelor în care urmează a se desfăşura manifestări religioase sau cultural-artistice şi se vor constitui rezerve de intervenţie care vor fi în măsură să acţioneze în zona de responsabilitate, în situaţia tulburării ordinii şi liniştii publice.

domeniu: 
categorie: