Doi comisari ai Gărzii Financiare trimişi în judecată

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş a pus în mişcare acţiunea penală şi a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor
AŞTELIAN PAVEL CRISTIAN din Reghin,
MOLDOVAN CRISTIAN din Târgu Mureş,
pentru infracţiunile de fals intelectual, favorizarea infractorului şi omisiunea sesizării organelor judiciare. Cei doi, în calitate de comisari ai Gărzii Financiare, Secţia Mureş, au efectuat o serie de verificări privind modul în care societatea comercială „Riccardi Trans Service” din Târgu Mureş, respectă disciplina financiar-valutară, precum şi modul de calculare, evidenţiere şi virare în termenele şi cuantumurile stabilite de lege, a obligaţiilor faţă de bugetul de stat. Deşi au constatat o serie de nereguli la această societate, cei doi inculpaţi nu au sesizat conducerea gărzii financiare Mureş, şi nici procurorul sau organele de urmărire penală.
Cu ştiinţă, cei doi au omis să înscrie în procesele verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, aspectele privind faptele penale săvârşite de angajaţii societăţii „Riccardi Trans Service”, îngreunând astfel urmărirea penală într-un dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş.
Dosarul a fost trimis Judecătoriei Târgu Mureş spre competentă soluţionare.

domeniu: 
categorie: