Doi tineri au fost depistaţi de poliţişti cu droguri deţinute pentru consum propriu şi, respectiv, pentru comercializare

Poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa, ca urmare activităţilor operative şi de cercetare desfăşurate, l-au depistat, în flagrant, pe P. Ionuţ, de 30 de ani, din Comuna Aninoasa, Judeţul Dâmboviţa, în timp ce deţinea 2 grame de haşiş.

În sarcina lui P. Ionuţ s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 4 alin. 1 din Legea 143/2000.
 
Verificările efectuate au stabilit faptul că bărbatul procurase drogurile de la un alt suspect, M. Liviu, de 27 de ani, din Municipiul Târgovişte.
 
În urma percheziţiei efectuate la domiciliul acestuia din urmă, poliţiştii au descoperit 46 grame de haşiş.
 
M. Liviu este suspectat că, în perioada noiembrie – decembrie 2008, a introdus în ţară, fără drept, droguri de mare risc, pe care le-a comercializat mai multor consumatori de pe raza Municipiului Târgovişte, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 3 alin. 1 şi art. 2 alin. 1 din Legea 143/2000.
 
Suspectul a fost reţinut pe bază de ordonanţă şi, fiind prezentat Tribunalului Dâmboviţa, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 29 de zile.
 
În cauză se continuă cercetările pentru probarea întregii activităţi infracţionale a celor în cauză.

domeniu: 
categorie: