Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Dorohoi: Deschiderea oficială a şantierului de reabilitare a 50 de case afectate de inundaţii

La Dorohoi are loc, marţi, deschiderea oficială a şantierului de reabilitare a 50 de case afectate de inundaţiile din acest an în cadrul campaniei „Digul speranţei” iniţiată de UNICEF şi Realitatea TV.

Unul din proiectele agreate în această campanie este cel dintre UNICEF România  şi Habitat for Humanity care au semnat un parteneriat de colaborare pentru reabilitarea a 50 de case din Dorohoi, judetul Botoşani.

Dorohoi a fost una din cele mai afectate localităţi de inundaţii unde peste 350 de copii şi familiile lor au avut nevoie de sprijin. În urma unui proces de selecţie efectuat de Habitat for Humanity alături de echipele mobile UNICEF au fost selectate 50 de familii cu copii şi familii monoparentale ale căror case vor fi consolidate şi reparate.

„Copiii suferă cel mai mult în astfel de situaţii. Universul lor a fost distrus. Acum trebuie să-i ajutăm să-şi reconstruiască universul şi să redobândească încrederea. Împreună cu Habitat for Humanity, UNICEF va încerca să redea siguranţa unui camin copiilor din Dorohoi", a declarat  Edmond McLoughney, reprezentantul UNICEF în România.

Echipele Habitat vor lucra cu specialiştii lor împreună cu familiile şi comunitatea din Dorohoi pentru a asigura buna desfăşurare a lucrărilor. UNICEF sprijină proiectul cu 100,000 dolari şi se va desfăşura pe o perioadă de 5 luni. Până la începutul lunii noiembrie se vor finaliza lucrările de reparaţii interioare şi exterioare la casele afectate şi astfel familiile vor intra în iarnă cu casele consolidate.

De asemenea în următoarea perioadă, intevenţiile UNICEF se vor concentra în special asupra şcolii şi îmbunătăţirii participării la educaţie a copiilor din aceste comunităţi. În strânsă colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi cu Inspectoratele Şcolare Judeţene, UNICEF va contribui la reabilitarea şi dotarea cu mobilier a unora dintre şcolile cele mai afectate şi va oferi rechizite pentru noul an copiilor de vârstă preşcolară şi şcolară.

 În cadrul campaniei desfăşurate de Realitatea TV şi UNICEF peste 200.000 de oameni s-au alăturat donând prin SMS, apel telefonic, online sau în contul UNICEF.

Campania „Digul Speranţei” va continua până pe data de 6 septembrie 2010. Se poate dona în continuare prin SMS cu valoarea de 2 euro la numărul 876 deschis în reţelele Orange, Vodafone şi Cosmote. Romtelecom a pus la dispoziţie numărul de telefon, 0900.900.760 cu tarif de 2 euro pe apel. Serviciile au fost oferite gratuit de partenerii de comunicaţii şi nu se va percepe TVA la suma donată. De asemenea, se pot face donaţii la orice sucursală BRD, în contul UNICEF deschis la BRD-Groupe Societe Generale, Sucursala Mari Clienţi, RO10 BRDE 450S V434 6556 4500 (cod 04). Pentru donaţii online şi detalii despre campanie, accesaţi www.unicef.ro.

domeniu: 
categorie: