Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Drept la replică

Precizări ale MApN privind autoturismul Volkswagen cu numărul de înmatriculare B-08-AGE

Cu privire la unele informaţii apărute în mass-media referitoare la faptul că autoturismul Volkswagen cu numărul de înmatriculare B-08-AGE s-ar afla în evidenţa unei unităţi a armatei, Biroul de presă al MApN precizează că acesta nu aparţine Ministerului Apărării Naţionale.

Precizări ale RNP - Romsilva privind o serie de articole din presă

În legătură cu articolele „ La Romsilva PSD îşi fixează oamenii pe funcţii”, publicat în cotidianul „Evenimentul zilei” şi „Şeful Pădurilor vrea să-i ţintuiască în scaun pe directorii pesedişti”, publicat în cotidianul „România liberă”, din ziua de 15 decembrie a.c., pentru informarea corectă a opiniei publice, Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva face următoarele precizări: ''1.

Preşedintele PD-Arad respinge acuzaţiile PSD+PUR cu privire la furtul şinei de cale ferată

Purtătorul de cuvânt al PSD+PUR, Titus Corlăţean, declarase, astăzi, că preşedintele PD filiala Bârsa (jud. Sălaj), Petru Brihan, a fost prins în noaptea de 10 spre 11 decembrie furând o şină de cale ferată. Corespondentul Amos News din teritoriu a luat legătura cu preşedintele PD - Arad, Gheorghe Seculici, care a declarat că Petru Brihan este şeful de servciu al REMAT Sebiş şi nu a făcut decât să onoreze o comandă din partea şefului de staţie de la Vârfurile.

Precizări ale sentorului PNL Paul Păcuraru cu privire la un articol apărut în presă

Într-un comunicat de presă remis miercuri, senatorul PNL Paul Păcuraru face o serie de precizări cu privire la un articol apărut în presă. Iată textul comunicatului: ''Referitor la interviul acordat săptămânalului 'Academia Caţavencu', în data de 2 decembrie a. c. , şi apărut în numărul 49, din 7 decembrie a. c.

Replica TVR la raportul 'Mai poate fi România considerată un stat de drept'

Ca urmare a apariţiei raportului asupra guvernării - ediţie specială intitulată „Mai poate fi România considerată un stat de drept”, TVR transmite comentariile sale referitoare la aspectele legate de activitatea Televiziunii Române: 1. Textul raportului - pag. 3: „Cele trei posturi TV importante - TVR 1, Antena 1 şi PRO TV - care deţin împreună 60% din audienţa la nivel naţional, sunt toate apropiate de PSD. TVR 1 are un consiliu de administraţie numit pe criterii politice şi controlat de putere.”

C.N.A. respinge afirmaţiile S.A.R. privind activitatea Consiliului în campania electorală

Într-un comunicat de presă remis agenţiei noastre astăzi, 3 decembrie 2004, C.N.A. respinge categoric afirmaţiile S.A.R. privind activitatea Consiliului în campania electorală 'Consiliul Naţional al Audiovizualului a luat act de conţinutul raportului Societăţii Academice Române – „Mai poate fi România considerată un stat de drept?” – realizat în baza „ultimelor evoluţii electorale şi neelectorale de la Bucureşti”, care conţine o serie de afirmaţii privind activitatea Consiliului în timpul campaniei electorale.

Precizări ale MAE privind un articol din presă

În legătură cu articolul publicat în numărul de astăzi, 27 noiembrie, al cotidianului « Evenimentul Zilei », sub titlul « Suspiciuni la Bruxelles », MAE face următoarele precizări: ''În Biroul secţiei de votare 1415 Bruxelles şi printre observatorii
acreditaţi nu se află nici un membru al Ambasadei. Preşedintele secţiei
de votare este Prinţul Matei Cantacuzino, iar ceilalţi doi membri fac
parte şi ei Comunitatea română din Belgia diaspora : doamna Carmen
Leliana Hopârţan şi domnul Mihuţ Forin. Ca observatori, Biroul Electoral

Precizări ale MAE privind un articol din presă (II)

În legătură cu articolul publicat în ediţia din 27 noiembrie a ziarului „Evenimentul Zilei”, sub titlul „MAE, acuzat că limitează votul românilor din diaspora”, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:
''În conformitate cu prevederile art.23, alin. 1 din Legea 373/2004
privind alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului, au fost înfiinţate
142 de secţii de vot în 90 de ţări. („Pe lângă misiunile diplomatice şi
oficiile consulare ale României se organizează câte o secţie de votare

Carnea de porc se ieftineşte, costând cu 15-25% mai mult!

Asociaţia Românã a Cãrnii anunţa cu câteva zile în urmã cã, de Sãrbãtori, carnea de porc îşi va menţine preţul, neexistând factori perturbatori previzibili, nici pe piaţa internã, nici pe cea europeanã. Iată textul comunicatului de presă dat publicităţii marţi: ''Rigurozitatea afirmaţiilor noastre a fost doveditã, între altele, şi de comunicatul Ministerului Agriculturii, care confirmã deplin evaluarea ARC.

Alocaţiile de la bugetul de stat nu constituie singura sursă de finanţare a Programului Naţional de Împăduriri

Comunicat de presă remis de RNP-Romsilva agenţiei noastre, astăzi, 23 noiembrie, ca replică la un articol apărut în ziarul 'Ziua' din 13 noiembrie 2004: 'În articolul „Buget 2005- Silvicultura incorect fundamentată” publicat, în ziarul „ZIUA” din 13.11 2004, se fac referiri la alocarea din bugetul de stat pentru anul 2005, a sumelor necesare susţinerii lucrărilor de împăduriri prevăzute în „Programul Naţional de Împăduriri pentru perioada 2005-2010”, încercând să se demonstreze că sumele respective nu ar acoperi cheltuielile necesare pentru împădurirea întregii suprafeţe menţionate în Progr

Precizări ale ministrului delegat Vasile Puşcaş privind aplicarea clauzei de salvgardare

În legătură cu afirmaţiile Alianţei PNL-PD privind aplicarea clauzei de salvgardare, Vasile Puşcaş, Ministru Delegat, Negociator Şef cu UE precizează: „Clauza de salvgardare este un instrument asiguratoriu. Aceasta a fost propusă de Comisia Europeană şi Bulgariei şi a fost acceptată de această ţară în iunie 2004. Motivul solicitării unei asemenea clauze a fost că, între perioada dintre finalizarea negocierilor de aderare şi momentul aderării efective există o perioadă de 2 ani în care statul candidat trebuie să continue pregătirea pentru aderarea la UE.

PNG: 'Jurământul preşedintelui George Becali nu este legionar'

Printr-un comunicat de presă dat publicităţii astăzi, 19 noiembrie, Partidul Noua Generaţie informează că, în baza expertizei Ministerului Culturii şi Cultelor, Ministerul Administraţiei şi Internelor a comunicat Biroului Electoral Central decizia sa cu privire la acuzaţiile privind aşa-zisa natură antisemită, legionară şi xenofobă a jurământului formulat de preşedintele George Becali. 'Aceasta decizie stabileste ca acuzatiile, care au fost formulate de Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului in Romania, nu sunt fondate.

Precizări ale PRM privind un articol din presă

Partidul România Mare face următoarele precizări în legătură cu articolul din ziarul Adevărul din data de 19 noiembrie 2004, în care este calomniat candidatul PRM la funcţia de senator în judeţul Vrancea, Vasile-Valeriu Velciu: Pentru relansarea activităţii uzinei Automatica, domnul Valeriu Velciu a fost decorat în decembrie 2002 de Preşedintele României, la propunerea Ministerului Iundustriei şi Resurselor, cu “Ordinul Naţional pentru Merit în Grad de Cavaler” pentru rezultate deosebite obţinute în procesul de restructurare a industriei, pentru buna coordonare a uzinei Automatica, precum ş

Precizări ale RNP privind un articol din presă

Referitor la articolul publicat în ziarul „România Liberă” din data de 13.11.2004 sub titlul „Domnul Năstase a dat: 90000 ha de pădure, 11 ocoale silvice cu 600 de angajaţi, sedii, cantoane, cabane, drumuri forestiere”, Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva face următoarele precizări: Afirmaţiile referitoare la faptul că nu s-ar fi găsit trei ani banii necesari şi abia acum, în timpul campaniei electorale, se plătesc Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor dividendele pentru cele 16333 ha păduri primite în proprietate în aplicarea Legii 400/2002, precum şi curiozitatea autorului articolului p

Rafo Oneşti - o decizie dincolo de aparenţe

Într-un comunicat de presă remis agenţiei noastre astăzi, 17 noiembrie, Rafo Oneşti face precizări privind unele comentarii din mass media: 'Conducerea Balkan Petroleum Ltd., acţionarul majoritar la RAFO, este profund surprinsă de modul în care a fost evaluată Ordonanţa de Urgenţă a Executivului referitoare la rafinăria din Oneşti de către mass-media şi, lucru cu adevărat grav, de unele persoane aflate în poziţii de concurenţă în industria petrolieră din România.

Valer Dorneanu îi răspunde lui Traian Băsescu

În legătură cu declaraţiile lui Traian Băsescu, candidat al Alianţei PNL-PD la Preşedinţia României, apărute într-un cotidian central, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valer Dorneanu, a dat publicităţii, miercuri, un comunicat de presă în care face următoarele precizări: Am luat cunoştiinţă, cu mare surprindere şi mâhnire, de recentele afirmaţii, vădit politicianiste, denigratoare şi jignitoare, ale domnului Traian Băsescu, potrivit cărăra actualii parlamentari ar fi ''jumătate puturoşi, jumătate hoţi''.

Comunicat al Regiei Naţionale a Pădurilor - ROMSILVA

În ziarul „COTIDIANUL” din 15 noiembrie 2004, în cuprinsul articolului „Familia lui Geoană, tun imobiliar de 400 000 $”, în care se fac unele referiri la un schimb de terenuri efectuat în anul 1996, autorii acestuia (Claudiu Târziu şi Mihai Munteanu) precizează că: „Ion Dumitru, actualul director al Romsilva, e de negăsit de când a auzit de întrebările noastre”.

Precizări ale Guvernului privind participarea firmelor exportatoare la târguri şi expoziţii internaţionale

In legatura cu unele aspecte prezentate in Comunicatul de presa emis de catre ANEIR, privind blocarea participarii exportatorilor la targuri si expozitii internationale urmare a neaprobarii pana in prezent a Hotararii de Guvern referitoare la Mecanismele de acordare a sprijinului financiar de la bugetul de stat pentru aplicarea Programului de promovare a exportului, administrat de catre Ministerul Economiei si Comertului, precizam urmatoarele : - Programul de targuri si expozitii aprobat pentru anul 2004 a cuprins

RNP Romsilva valorifică masa lemnoasă conform prevederilor legale

Având în vedere articolul intitulat „Romsilva este acuzată de concurenţă neloială”, publicat în ziarul „Realitatea Românească” din data de 9 noiembrie 2004, Regia Naţională a Pădurilor Romsilva precizează următoarele: 'În lipsă de argumente şi cu aceeaşi tendinţă de dezinformare a opiniei publice, manifestată în repetate rânduri în ultima perioadă, domnul Ioan Sbera, preşedintele Asociaţiei Forestierilor din România (ASFOR), lansează o nouă acuză la adresa Regiei Naţionale a Pădurilor, respectiv concurenţa neloială faţă de membrii asociaţiei pe care o patronează.

Precizări ale RA-APPS cu privire la o serie de afirmaţii apărute în presă

În legatura cu afirmatiile aparute în presa centrala, în data de 8 noiembrie 2004, cu privire la Hotarârea Guvernului nr.1818/2004 pentru aprobarea scoaterii din functiune si demolarii imobilelor situate în municipiul Bucuresti, B-dul Balcescu nr.17-19-21, sectorul 1, Regia Autonoma 'Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat' (RA-APPS) precizeaza urmatoarele: Din expertizele tehnice si studiile economice referitoare la imobilele existente pe amplasamentul susmentionat întocmite în anul 2002 de catre specialisti în domeniu, la solicitarea Regiei Autonome 'Administratia Patrimoniulu

Rea intenţie sau simplă confuzie?

Într-un comunicat remis agenţiei astăzi, 8 noiembrie, Autoritatea Naţională de Control face următoarele precizări referitoare la prezentarea eronată, făcută de un cotidian central, a unui proiect de lege, elaborat de ANC: 'Un cotidian central prezintă în mod total eronat un proiect de lege aprobat joi, 4 noiembrie 2004, de către Guvernul României. Este vorba despre proiectul de lege elaborat de către Autoritatea Naţională de Control, prin care evaziunea şi frauda fiscală sunt asociate cu crima.

MApN: Sistemul antiaerian GEPARD e dotat cu echipamente compatibile cu cele ale NATO

Referitor la declaraţiile senatoarei Norica Nicolai, apărute în presă, potrivit cărora sistemul antiaerian GEPARD este “…ineficient pentru trupele terestre din România, iar blindatele aduse la Turda vor fi bune de dus la muzeu şi plimbat copiii la aplicaţii”, Ministerul Apărării Naţionale face următoarele precizări: 'Sistemul de artilerie antiaeriană GEPARD este unul modern, având în dotare echipamente compatibile în totalitate cu cele ale NATO, iar divizionul de la Turda dispune, în afara sistemului de luptă propriu-zis, de infrastructura logistică aferentă şi de sisteme de antrenament int

Între Dana Năstase şi Maria Schultz nu există nici o legătură

Am primit la redacţie, în legătură cu ştirea referitoare la o presupusă relaţie dintre Dana Năstase şi Maria Schultz, următorul drept la replică: 'Am aflat despre situaţia muncitorilor din serele orădene şi sunt îngrijorată de soarta lor. Din păcate, am mai aflat şi despre o posibilă legătură între proprietara acestor sere, o anume Maria Schultz, şi mine, în virtutea unor presupuse apropieri politice.

Precizări ale ministrului delegat Vasile Puşcaş cu privire la aderarea României şi Bulgariei

În legătură cu declaraţiile apărute pe agenţia de presă Reuters privind declaraţiile făcute în numele creştin-democraţilor din Olanda privind aderarea României şi Bulgariei la UE, Vasile Puşcaş, Ministru Delegat, Negociator Şef cu UE, arată că: „Dincolo de orice conotaţii politice, considerăm că declaraţiile parlamentarilor olandezi nu reflectă situaţia reală din România.

Precizări AVAS în cazul CSR

Având în vedere articolele apărute în presa de astăzi, 27 octombrie 2004, referitoare la cauza arbitrală Noble Ventures vs. România, aflată pe rolul ICSID şi în cadrul căreia au avut loc audieri la Washington în perioada 4-9 octombrie 2004, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului emite următorul comunicat de presă: Informaţiile vehiculate în cele două articole de presă apărute astăzi, 27 octombrie 2004 (în Evenimentul Zilei şi Academia Caţavencu) sunt fie simple speculaţii, fie cu desăvârşire false.

Precizări ale Ministerului Justiţiei privind stadiul reformei în justiţie

Cu privire la susţinerile din presă ale unor reprezentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale cu privire la stadiul reformei în justiţie, Ministerul Justiţiei face următoarele precizări : Aprecierile făcute în numele societăţii civile în cursul dezbaterilor “Reforma în justiţie – un progres pentru autorităţi” apar cu totul nefondate şi nerealiste, având în vedere faptul că nu fac decât să nege concluziile Raportului de ţară privind România elaborat de Comisia Europeană – un organism care nu poate fi suspectat sub nici o formă de subiectivism.

Ministerul Justiţiei răspunde acuzaţiilor privind stadiul reformei

Cu privire la susţinerile din presă ale unor reprezentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale cu privire la stadiul reformei în justiţie, Ministerul Justiţiei face următoarele precizări: Aprecierile făcute în numele societăţii civile în cursul dezbaterilor “Reforma în justiţie – un progres pentru autorităţi” apar cu totul nefondate şi nerealiste, având în vedere faptul că nu fac decât să nege concluziile Raportului de ţară privind România elaborat de Comisia Europeană – un organism care nu poate fi suspectat sub nici o formă de subiectivism.

Precizări ale şefului Statului Major General în legătură cu acuzaţiile la adresa sa, din presă

În legătură cu acuzaţiile aduse la adresa domniei-sale în paginile unor cotidiane centrale, şeful Statului Major General, generalul dr. Eugen Bădălan, face următoarele precizări: • Acuzaţiile privind “intenţiile reprimării în sânge a revoluţiei de la Arad” - publicate aproape identic în câteva cotidiane centrale - nu sunt reale. Ele se bazează exclusiv pe declaraţii care, dacă au fost rostite în faţa justiţiei şi nu au fost reţinute de aceasta, probabil că nu au putut fi probate.