Editura Polirom lansează a doua ediţie a volumului 'O istorie a comunismului din România'

Editura Polirom si Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania (IICCR), alaturi de Ambasada SUA la Bucuresti organizează lansarea celei de-a doua editii a volumului O istorie a comunismului din Romania, informează un comunicat de presă al Ambasadei SUA, remis Informatia.ro (AMOS News). 

Evenimentul va avea loc luni, 6 aprilie, ora 17.00, la Colegiul National „Gheorghe Lazăr” din Bucuresti (Bulevardul Elisabeta, nr. 45). Vor prezenta cartea: Marius Oprea, Presedintele IICCR, Radu Ioanid, Membru al Consiliului IICCR, Istoric (Washington DC), Dorin Dobrincu, Coordonator al Comisiei Prezidentiale de Analiza a Dictaturii Comuniste din Romania.

Cu ocazia lansarii, IICCR va decerna Diplome de Onoare pentru sprijinirea studierii regimului totalitar comunist si pentru consolidarea valorilor democratice si civice in randul tinerei generatii din Romania urmatoarelor persoane:
•Jeri Guthrie-Corn, Insarcinatul cu Afaceri, Ambasada SUA la Bucuresti
•Jaap L. Werner, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti
•Roland Lohkamp, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Germaniei la Bucuresti
•Holger Dix, Director al Fundatiei Konrad Adenauer in Romania
•Liliana Preoteasa, Director General in cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii
•Doru Dumitrescu, Inspector General in cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii.

Volumul va fi lansat si joi, 9 aprilie, ora 18.00, la Biblioteca Centrala Universitara „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca. La acesta lansare vor participa Marius Oprea, Presedintele IICCR, Dorin  Dobrincu, Coordonator al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania, Ovidiu Pecican, Profesor, Universitatea Babes-Bolyai si Judy Moon, Consilier pentru Presa si Cultura, Ambasada SUA la Bucuresti.

In anul scolar 2008-2009, peste 2000 de elevi, din 167 de licee, au optat pentru cursul pilot O istorie a comunismului din Romania. IICCR estimează ca in anul şcolar 2009-2010 peste 8000 de elevi vor opta pentru acest curs si vor folosi manualul aferent. In 2008, 100 de profesori au participat la cursuri de specializare in didactica predarii comunismului organizate de IICCR la Bucuresti, Constanta si Timisoara. Alti 200 de profesori vor beneficia de astfel de formari in cursul anului 2009.

O istorie a comunismului din Romania. Manual pentru liceu a aparut cu sprijinul Fundatiei KONRAD ADENAUER, al Ambasadei Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti si al Ambasadei SUA la Bucuresti.

domeniu: 
categorie: