Eduard Gabriel Matei este noul preşedinte al ANPC

Eduard Gabriel Matei a fost numit de premierul Adrian Năstase în funcţia de secretar de stat, preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Secretarul de stat Eduard Gabriel Matei a facut parte din structurile Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, inca de la infiintare, avand functia de subsecretar de stat.

Declaratia secretar de stat Eduard Gabriel Matei cu prilejul instalarii in functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor:

'Sunt deosebit de onorat de numirea mea in functia de secretar de stat, presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor si ma bucur ca primul-ministru al Guvernului Romaniei, Adrian Nastase, a avut incredere in posibilitatile mele de a-mi asuma o sarcina atat de importanta.

Am facut parte din structurile ANPC inca de la constituirea acestei institutii, din echipa secretarului de stat Rovana Plumb.

Sunt mandru ca am contribuit la reusita acestei echipe care intr-un timp scurt a avut numeroase realizari. Rovana Plumb a condus ANPC cu profesionalism si nu in ultimul rand cu mult suflet.

Ca presedinte al ANPC voi continua toate proiectele si programele incepute si vreau ca institutia noastra sa fie cunoscuta si de acum inainte printr-o activitate derulata cel putin la aceiasi parametri.

In urmatoarea perioada vom monitoriza atent piata produselor si serviciilor, in centrul preocuparilor constante ale ANPC a fost si va ramane consumatorul.

Consumatorii si agentii economici trebuie sa fie si de acum inainte constienti ca Guvernul Romaniei, prin ANPC, vegheaza la respectarea drepturilor si obligatiilor stabilite prin lege.

Vor fi continuate procesele de armonizare legislativa in scopul preluarii acquis-ului comunitar in domeniul protectiei consumatorilor, vor fi continuate demersurile pentru respectarea angajamentelor asumate, respectiv participarea Romaniei la noul cadrul financiar si racordarea la Sistemul de Schimb Rapid de Informatii RAPEX. De asemenea vor fi consolidate legaturile stabilite de ANPC cu institutiile europene comunitare din domeniu precum si cu organismele similare din tarile membre sau candidate.'

domeniu: