Edvin Marton a susţinut un show excepţional

Edvin Marton a trecut prin momente dificile zilele trecute, însă profesionalismul şi dedicaţia sa în totalitate pentru muzică, pentru publicul său, au depăşit toate aşteptările.

In ciuda faptului, ca in mass-media au aparut unele dezinformari publice cu privire la evolutia artistului pe scena Salii Palatului, Edvin Marton si-a sustinut impecabil recitalul muzical in ambele seri conform programului  “Galei Craciun Vienez”,unde a putut fi vazut atat in postura de dirijor cat si de violonist.

In prima seara, prestatia violonistului Edvin Marton a fost admirabila chiar daca durerile de spate  nu i-au permis o mobilitate perfecta, insa la cea de-a doua reprezentatie aparitia artistului pe scena a stralucit de la primele acorduri, fiind astfel intens ovationat pe tot parcursul recitalului de cei peste 3000 de spectatori. Starea de sanatate vizibil mai buna i-a permis acestuia sa-si foloseasca toate trucurile artistice pentru a oferi auditoriului un show de neuitat. O seara magica in care s-au auzit arii din operele J. Strauss, precum “Vienna Blood”, “Tritsch Trasch – Polka”sau “Hungarian Dance Nr.5” pe acordurile viorii sale Stradivarius in acompaniamentul European Royal Orchestra. Artistul a coborat in sala interpretand pe aceiasi vioara Stradivarius mult indragitul vals “Blue Danube”, iar la final, celebrul “Radetzky Marsch” care a ridicat  publicul in picioare. In aplauzele tumultoase, Edvin Marton caracterizat publicul bucurestean ca fiind “ The hottest audience in the World”, si a revenit in scena de doua ori reluand “Radetzky Marsch” iar  la solo vioara “Love in Venice”.

“Gala Craciun Vienez” a  reunit pe aceiasi scena nume sonore, precum: Corul National de Camera Madrigal, soprana Diana Tugui, tenorul Romeo Soleno alaturi de sotia sa Silvana Soleno, Rene Popescu ( vioara) si Adrian Petrescu prim oboist al Filarmonicii George Enescu din Bucuresti.

Dezamagit de anumite reactii din presa, Pepino Popescu- Presedintele Asociatiei Culturale Maria Domina a declarat :

“Seara, il vedeam pe Edvin Marton cantand pe scena Salii Palatului, iar ziua citeam in presa ca artistul nu  ar fi cantat desi, stirile difuzate de posturile de televiziune dovedeau contrariul. Sustin si semnez ca Edvin Marton a concertat in ambele seri, si ii multumesc pe aceasta cale. Totodata, adresez multumiri speciale domnului doctor Vadim Palii, domnului Lucian Catalin Iliescu - Director General al Centrului pentru Artele Spectacolului Sala Palatului partener al acestui eveniment,  si nu in ultimul rand publicului pe care il vom astepta si in anul 2012 la editia a XI-a a concertului “Craciun Vienez”.

domeniu: