Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Elena SOLOMON

Manifesări dedicate Holocaustului în şcolile din Bacău

Sute de elevi din Bacău au participat astăzi la manifestările organizate în mai multe şcoli şi care au fost dedicate zilei de 9 octombrie, zi care marchează comemorarea Holocaustului în România, informează corespondentul Amos News. Astfel, la Liceul cu Program Sportiv din Bacău, în organizarea profesorului Cornelia Cucu va avea loc manifestarea "Holocaustul - un act al barbariei în sec.

Secretarul de stat Vasile Nistor, rămas fără permis din cauza vitezei

Secretarul de stat Vasile Nistor a fost amendat astăzi cu 100 RON pentru că a circulat cu o viteză de două ori mai mare decât cea legală, informează corespondentul Amos News. Nu este, însă, singura sancţiune administrată de poliţiştii băcăuani fostului deputat PD. Până la începutul anului viitor, Vasile Nistor va fi nevoit fie să meargă pe jos, fie să apeleze la serviciile unui şofer din cauza faptului că permisul său a fost suspendat pentru trei luni.

Trei zile de sărbătoare pentru băcăuani

Aproximativ două miliarde şi jumătate de lei vechi au fost puse la bătaie de municipalitatea băcăuană pentru organizarea festivalului “Zilele Bacăului”, transmite corespondentul AMOS News. Majoritatea manifestărilor incluse în acest festival ajuns,în acest an, la a zecea ediţie, se desfăşoară în acest an pe Insula de Agrement din Bacău, acolo unde zeci de comercianţi şi-au instalat, deja, standurile, în aşteptarea cumpărătorilor.

Pregătiri pentru înfrăţirea Bacăului cu oraşul Torino

Un protocol de colaborare între reprezentanţii pricipalelor instituţii de învăţământ din Bacău şi oficialităţile torineze care efectuează în aceste zile o vizită de lucru în judeţul Bacău va fi semnat în cursul zilei de duminică la Prefectura Bacău, transmite corespondentul AMOS News. Ovidiu Cojocaru, inspector şcolar general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău spune că discuţii pe marginea acestui protocol de colaborare au fost purtate şi în cadrul unei întâlniri care a avut loc în cursul zilei de ieri la sediul Prefecturii.

Noi directori, de luna viitoare, în peste o sută de şcoli şi grădiniţe din Bacău

Mai bine de o sută de posturi de director de unităţi de învăţământ au fost scoase la concurs în aceste zile de Inspectoratul Şcolar Judeţean(ISJ) Bacău, transmite corespondentul AMOS News. Inspectorul şcolar general Adrian Horodnic spune că au fost scoase la concurs posturile a 122 de manageri de unitâţi de învăţământ al căror mandat s-a încheiat la data de 1 octombrie.

Jumătate din şcolile din Bacău nu au autorizaţie sanitară

Pentru sute de elevi din judeţul Bacău, cele câteva ore pe care şi le petrec la şcoală pot reprezenta un pericol şi pentru sănătatea lor, dar şi pentru integriatea lor fizică, transmite corespondentul AMOS News. Şcolile în care învaţă au grave probleme legate de consolidarea clădirii, motiv pentru care în fiecare minut se poate prăvăli un zid sau dărâma un tava chiar în mijlocul clasei.

Confecţioneri din 15 judeţe ale ţării şi-au dat întâlnire în Bacău

Aproximativ 50 producători şi importatori de confecţii, tricotaje, tesături, fire şi fibre textile, lenjerie, blănarie şi accesorii vestimentare, dar şi de încaltaminte, marochinarie, utilaje si masini specifice acestor domenii de activitate sunt prezenţi în aceste zile la cea de a XIII-a ediţie a expoziţiei de profil “Confintexpo” organizată de Camera de Comerţ Bacău. Doru Simovici, preşedintele acestei instituţii, spune că această ediţie a “Confintexpo” este a cincea expoziţie din acest domeniu organizată în anul 2006 în Bacău, transmite corespondentul AMOS News.

'Zilele Culturii Călinesciene' la Oneşti

Prof. dr. doc. Constantin Ciopraga şi criticul literar Alexandru Ştefănescu sunt doar două din personalităţile culturale prezente, în acest sfârşit de săptămână, la Oneşti, la cea de-a XXXVIII-a editie a "Zilelor Culturii Călinesciene". Manifestarea este organizată de Uniunea Scriitorilor din România, Centrul de Cultură "Rosetti Tescanu - George Enescu" Tescani şi Primăria municipiului Oneşti, transmite corespondentul AMOS News.

Fostul şef al Casei de Pensii Oneşti, cercetat penal pentru fraudă

O fraudă de peste o sută de mii de RON suspectată la Casa de Pensii Oneşti este investigată în aceste zile de autorităţile băcăuane băcăuane. Sergiu Huidici, fost director, până în luna august a acestui an al Casei de Pensii Oneşti este urmărit penal, iar salariaţii acestei instituţii sunt anchetaţi de Comisia de Disciplină a Casei Judeţene de Pensii (CJP) Bacău, transmite corespondentul AMOS News. Cercetările au demarat după ce în vara acestui an autorităţile au descoperit la Oneşti, 26 de dosare de pensie suspecte de fraudare.

Instituţiile care ocrotesc copiii cu dizabilităţi, evaluate în Bacău

O evaluare, la nivel naţional, a instituţiilor şi unităţilor care se ocupă cu ocrotirea copiilor cu dizabilităţi se desfăşoară, în perioada 5-12 octombrie la Prefectura Bacău, transmite corespondentul AMOS News. Carmen Cioltan, purtătorul de cuânt al acestei instituţii, spune că acţiunea se desfăşoară cu aprobarea Primului-ministru al României, prin cooperarea tuturor ministerelor şi a agenţiilor guvernamentale de resort, sub coordonarea Grupului la Nivel Înalt pentru Copiii României.

Viceprimarul municipiului Bacău, la un pas de schimbarea de funcţie

Constantin Scripăţ, viceprimarul municipiului Bacău ar putea fi primul lider din administraţia băcăuană care este suspendat din funcţie din cauza faptului că se află într-una din situaţiile de incompatibilitate prevăzute de Legea administraţiei publice. Mai exact, la sfârşitul lunii septembrie, adică la aproape un an de la numirea sa pe funcţie, viceprimarul municipiului Bacău încă mai figura ca administrator al societăţilor Teletrans şi Euro - Acva din Bacău unde are şi calitatea de acţionar.

Zeci de primari şi viceprimari băcăuani în stare de incompatibilitate

Aproximativ 40 de aleşi locali din judeţul Bacău se află, la această oră, în situaţia de a fi eliberaţi de mandat din cauza faptului că, la mai bine de doi ani de la numirea lor în funcţie, încă mai au calitatea de administratori ai unor societăţi comerciale. . Este vorba de 17 primari şi de 22 de viceprimari, pentru care prefectul Gabriel Berca ar trebui să emită ordin de eliberare din funcţie.

Peste 40.500 de ferme identificate, până acum, în Bacău

"Găseşte-ţi parcela!". Acesta este genericul sub care sucursala Bacău a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) desfăşoară, începând din această lună, acţiunea prin care proprietarii de suprafeţe agricole mai mari de un hectar, formate din parcele de cel puţin 0,3 hectare fiecare, îşi identifică suprafeţele pe care le deţin şi depun cereri de înregistrare în Registrul Fermelor. În prima etapă a procesului de înregistrare au fost identificate mai mult de 40.500 de ferme în judeţ.

Parlamentarii băcăuani îşi împart judeţul în zone de responsabilitate

După mai multe dispute pe plan politic şi acuzaţii reciproce, liberalii băcăuani vor să îngroape securea războiului cu democraţii şi să lucreze împreună în cadrul Alianţei, transmite corespondentul AMOS News. Primul pas va fi colaborarea dintre parlamentarii liberali şi cei democraţi. 'Vom încerca să implicăm toţi parlamentarii Alianţei, în obiectivele pe care le are actuala Guvernare. Este vorba de infrastructură, învăţământ şi sănătate', a declarat Romeo Stavarache, preşedintele Judeţenei Bacău a Partidului Naţional Liberal (PNL).

Sute de locuri rămase libere în liceele din Bacău

Sute de locuri scoase în acest an la concurs de liceele şi şcolile de arte şi meserii din judeţul Bacău au rămas, în acest an, neocupate şi după începerea oficială a cursurilor.

Inspectorul şcolar general adjunct Brânduşa Popescu spune că nu este primul an în care cifra de şcolarizare pe care şi-o planifică unităţile de învăţământ din judeţ nu poate fi respectată.

Piloţii băcăuani, mai tari ca cei francezi

Escadrila de avioane de la Baza Aeriană din Bacău a participat la o misiune comună cu o escadrilă din Franţa. Cu toate că avioanele franţuzeşti erau cu mult mai dotate decât avioanele româneşti, Mig-urile 21 Lancer de la Bacău au fost mult mai bune. Adrian Horodnic, inspector şcolar general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean(ISJ) Bacău, spune la Şcoala nr. 2 din Oneşti, ceremonia a fost amânată pentru luni, iar la Liceul "Nadia Comăneci" - din Oneşti, la festivităţi au participat doar o parte dintre profesori.

Festivităţi de deschidere a noului an şcolar în majoritatea şcolilor din Bacău

În majoritatea celor mai bine de o mie de şcoli din judeţul Bacău, festivităţile de începere a noului an şcolar s-au desfăşurat fără probleme deosebite. În timp ce cei 150 de dascăli plecaţi de dimineaţă, de la ora 4.30, spre Bucureşti se aflau în Piaţa Revoluţiei şi, mai apoi, în faţa Guvernului, la mitingul de protest organizat de federaţiile sindicale din învăţământ, colegii lor rămaşi acasă îşi desfăşurau activitatea ca într-o zi normală de lucru. Adrian Horodnic, inspector şcolar general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean(ISJ) Bacău, spune la Şcoala nr.

Începutul noului an şcolar pus sub semnul întrebării în Bacău

Membrii Biroului Permanent al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), filiala Bacău au stabilit, joi, un calendar al acţiunilor de protest la care dascălii băcăuani ar urma să ia parte alături de ceilalţi sindicalişti din învăţământ din ţară.  Liderul FSLI Bacău, Gheorghe Manole Chiriac a precizat că declanşarea acestor acţiuni de protest a fost determinată de eşuarea ultimelor negocieri pe care sindicaliştii din învăţământ le-au purtat, miercuri, cu reprezentanţii Guvernului.

Aproape un kilogram de droguri confiscate în opt luni în Bacău

Lucrătorii Biroului de Combatere a Crimei Organizate Bacău au confiscat, în primele opt luni scurse din acest an, aproape un kilogram de droguri, iar procurorii de la DIICOT au întocmit şase rechizitorii. Prin aceste rechizitorii au fost puse sub învinuire 22 persoane, 16 dintre acestea fiind trimise în judecată, iar pentru ceilalţi s-a dispus scoaterea de sub urmãrire penală şi aplicarea unei sancţiuni, aceştia fiind consumatori. În această perioadă au fost confiscate 1,21 grame cocaină, un gram haşiş, 26 ţigări cu canabis confiscat artizanal şi 962 grame cannabis.

Investiţii de o sută de miliarde de lei vechi în şcolile din judeţul Bacău

Peste o sută de miliarde de lei au intrat în această vară în bugetul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bacău pentru a fi folosiţi în reabilitarea şcolilor din judeţ. Inginerul Viorel Marin, responsabilul Compartimentului Tehnic-Investiţii, din cadrul ISJ Bacău spune că banii au fost, deja, împărţiţi în funcţie de  priorităţile care au existat în fiecare localitate în parte, informează AMOS News. Astfel, 1.514.

Doliu în familiile oneştenilor morţi la Bârlad

Rudele oneştenilor morţi în cumplitul accident de la Bârlad nu şi-au revenit încă din şoc. În ziua în care au fost înmormântaţi, sora lui Silviu Cucu a împlinit 17 ani, şi tot în aceeaşi zi, Cornel Lăcătuşu ar fi împlinit 12 ani de căsătorie şi era ziua fratelui său cel mare. Nadia Bostan, soţia lui Petru Bostan, de 31 de ani, şi-a pierdut în accident soţul, pe cumnatul Iulian Catană, de 29 de ani, fratele Florin Preda, de 35 de ani, şi pe nepotul Rareş, de opt ani.

Camera de Comerţ Bacău împlineşte 16 ani

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Bacău aniversează în aceste zile 16 ani de la înfiinţare. Istoria acestei organizaţii a fost una complexă şi nu lipsită de zbucium. CCIA Bacău s-a afirmat în viaţa economică a judeţului şi este, în continuare, unul dintre pionii cei mai importanţi ai mediului de afaceri băcăuan, transmite corespondentul AMOS News. În fapt, organizaţia este continuatoarea celei care a fost înfiinţată acum 140 de ani. Înfiinţată în 1865, organizaţia a funcţionat, din 1886, în cadrul Camerei de Comerţ Focşani.

Dascălii băcăuani încep şcoala în faţa Guvernului

Aproximativ 150 de cadre didactice din Bacău vor pleca vineri dimineaţă la Bucureşti pentru a participa, alături de profesori din alte judeţe, la mitingul organizat de organizaţiile sindicale din învăţământ. În vreme ce colegii lor se vor afla în curtea şcolilor, la ceremonia de deschidere a anului şcolar, participanţii la miting îşi vor croi drum prin Piaţa Revoluţiei şi vor ajunge până la clădrea Guvernului unde vor protesta preţ de câteva ceasuri, transmite corespondentul AMOS News.

Nou inspector şcolar general la cârma ISJ Bacău

Profesorul de matematică Ovidiu Cojocaru a fost învestit astăzi, în prezenţa prefectului Gabriel Berca, în funcţia de inspector şcolar general al judeţului Bacău. Fost director al Colegiului Economic "Ion Ghica" din Bacău, Ovidiu Cojocaru a fost declarat admis în urma concursului organizat, săptămâna trecută de Ministrul Educaţiei şi Cercetării pentru ocuparea posturilor de inspectori şcolari generali din mai multe judeţe ale ţării. Nu este pentru prima dată când Ovidiu Cojocaru se află într-o funcţie de conducere în Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Bacău.

Furnizorii de tehnică şi servicii de sănătate şi-au dat întâlnire în Bacău

Casa de Cultură "Vasile Alecsandri" din Bacău găzduieşte în aceste zile cea de a IX-a ediţie a expoziţiei specializate "Medicalexpo". La manifestarea organizată de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Bacău, în parteneriat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bacău şi Autoritatea de Sănătate Publică Bacău, participă 21 de firme, din şapte judeţe ale ţării.

Nouă conducere la ISJ Bacău

Un nou inspector şcolar general va fi instalat, mâine dimineaţă, la cârma Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău. Este vorba de fostul director al Colegiului Economic "Ion Ghica" din Bacău, Ovidiu Cojocaru, care a câştigat, la începutul acestei săptămâni, concursul organizat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEdC) pentru ocuparea acestui post.

Fostul inspector şcolar general Radu Ababei spune că ceremonia de învestire va avea loc luni,11 septembrie, de la ora 10.00, în prezenţa unui reprezentant al Prefecturii Bacău.

Evenimentele din 11 septembrie comemorate şi în Bacău

La împlinirea a cinci ani de la atentatele teroriste care au buleversat Statele Unite ale Americii, Casa Corpului Didactic (CCD) "Grigore Tăbăcaru" din Bacău va găzdui mâine, 11 septembrie, o serie de acţiuni comemorative. Profesorul Gabriel Stan, directorul CCD spune că manifestările vor începe încă de la ora 9.00, când, la centrul American Corner se deschide expoziţia "Remembering 9/11: the day the world changed. Five years after".

Mare de oameni la funerariile celor 13 oneşteni morţi în accidentul de la Bârlad

Câteva mii de oneşteni au participat ieri la funerariile celor 13 victime ale accidentului petrecut joi dimineaţa, în jurul orei 4.40, pe DN11 A, pe porţiunea ce leagă localităţile Podul Turcului de Iveşti şi Bârlad. Ceremonia a fost oficiată de 15 preoţi ortodocşi şi catolici iar victimele au fost inmormântate împreună în cimitirul de la poalele dealului Red.

Unul din doi absolvenţi de liceu băcăuani a picat Bac-ul de toamnă

Procentul de promovabilitate înregistrat în Bacău în cea de a doua sesiune de Bacalaureat a depăşit cu puţin 50%. Nici unul din candidaţii prezenţi la această sesiune a bacalaureatului nu a reuşit să obţină media zece. În afara celor 17 candidaţi care au primit note peste opt, restul candidaţilor promovaţi au avut medii de şase şi şapte. Inspectorul de matematică Neculai Gruia spune că din cei 878 de candidaţi înscrişi în concurs, 460 au obţinut medii mai mari de şase şi, ca atare, au fost consideraţi promovaţi.