Emil Constantinescu -In memoriam Sergiu Cunescu

Emil Constantinescu îşi exprimă regretul pentru trecerea în nefiinţă a politicianului Sergiu Cunescu. ''Am aflat cu adanca mahnire ca s-a stins din viata Sergiu Cunescu, distinsa personalitate a vietii politice romanesti. Reprezentant de marca al social democratiei romanesti autentice, Sergiu Cunescu a fost un reper moral si intelectual pentru toti cei ce i-au stat in preajma si i-au impartasit respectul pentru valorile democratiei si libertatii, pe care el le-a aparat toata viata.

In calitate de presedinte al Conventiei Democratice, am colaborat inca din 1992 cu Sergiu Cunescu, care a fost unul dintre fondatorii CDR, ca presedinte al Partidului Social Democrat Roman. Consecvent cu principiile si valorile asumate, Sergiu Cunescu a fost cel care s-a opus intrarii PSDR in PSD, preferand sa se retraga decat sa se compromita prin asocierea cu un partid de sorginte comunista.

Odata cu el dispare un mare nume din galeria social-democratilor, care au iubit mai presus de orice adevarul, dreptatea si binele si i-au ajutat si pe altii sa inteleaga si sa deprinda intregul si adevaratul lor sens.

Plecarea lui Sergiu Cunescu ne indurereaza pe toti. Ii vom pastra nestirbita memoria.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace''.

Născut la 16 martie 1923, într-o familie cu tradiţii social-democrate, Cunescu a absolvit Institutul Politehnic Bucureşti, unde după terminarea studiilor a fost conferenţiar, coordonator a numeroase proiecte în domeniul construcţiilor de maşini.

A fost preşedinte al PSDR în perioada 1990-1999, după această dată devenind preşedinte de onoare al formaţiunii. În anii 1990-1991 a fost membru al Adunării Constituante şi apoi deputat în legislaturile 1992-1996 şi 1996-2000. În 1995 a fost membru al Comitetului Parlamentar Mixt UE-România.

domeniu: 
categorie: