Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Epidemie de rujeolă de mai bine de zece luni, în judeţul Buzău

Peste o sută de persoane au fost diagnosticate cu această boală iar asupra altor 170 au existat suspiciuni că au contactat virusul care provoacă rujeola. După perioada de vară în care au fost înregistrate mai puţine cazuri, de la începutul lunii curente, medicii au constatat o creştere a numărului de îmbolnăviri.
Primele cazuri de rujeolă au apărut la începutul anului. De atunci, autorităţile medicale au declarat epidemie şi au demarat în forţă campania de vaccinare a copiilor de etnie romă şi a celor din centrele de plasament. La un moment dat, dozele de vaccin au fost epuizate iar Direcţia de Sănătate Publică a fost nevoită să achiziţioneze tratamentul din fonduri proprii.

De la începutul anului, au fost imunizaţi circa două mii de copii de vîrstă mică iar campania de vaccinare continuă cu atît mai mult cu cît în noiembrie se constată deja o creştere a cazurilor. Aceasta după ce în perioada de vară, afecţiunea a fost diagnosticată în doar cîteva cazuri. La momentul de faţă, Direcţia de Sănătate Publică dispune de doze de vaccin împotriva rujeolei.

Rujeola este o afecţiune care poate crea probleme serioase atunci cînd bolnavul este de vîrstă mică. Boala recidivează după 10-15 ani iar complicaţiile care pot apărea pot conduce la deces.

Ministerul Sănătăţii este în alertă din cauza creşterii alarmante a cazurilor de rujeolă. Boala a provocat deja victime printre bebeluşii cu imunitate scăzută.
Urmare a acestei situaţii, conducerea ministerului de resort a anunţat o serie de noi măsuri în vederea combaterii pandemiilor de gripă şi rujeolă.

domeniu: 
categorie: